Spitalul Marie Curie Bucuresti – spatiu de joaca interior

Spațiul de joacă interior din cadrul Spitalului ”Marie Curie” din Bucuresti va aduce pe chipul si in sufletul copilasilor internati in spital un strop de bucurie, speranta si forta emotionala – sentimente de care micutii au atat de multa nevoie pentru a lupta si a invinge crunta boala de care sufera.

Echipamente livrate

Spitalul pentru copii ”Marie Curie” din Bucuresti, construit de asociatia Daruieste Viata cu sprijinul comunitatii, din donatii = o cladire moderna, dotata la cele mai inalte standarde, ce se intinde pe o suprafata de 12.000 mp, are 9 niveluri si 187 paturi.

Cladirea va gazdui: primul Departament de Radioterapie pentru copii din Romania (doua buncare), Sectie de Terapie Intensiva cu saloane de un singur pat, Bloc Operator modern cu 5 sali de operatie, Sectie de Oncologie, Sectie de Hemato-Oncologie, inclusiv 5 camere pentru transplant, Sectie de Neurochirurgie si Sectie de Chirurgie.

Conceptul arhitectural: „Ne-am propus sa schimbam conceptul spitalelor prin acest proiect. Cand copiii intra in spital vor intra de fapt intr-un spatiu al jocului, vom avea sali tematice, o terasa in aer liber, o biblioteca, o sala de sport, unde copiii vor putea sa aiba diverse activitati, sa nu se plictiseasca. Tema conceptului este „Copacul vietii” – in interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncarul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici. Vom lansa si o aplicatie, astfel incat copiii sa poata avea contact si cu lumea exterioara atunci cand sunt in spital. Ce ne dorim este ca in momentul cand vin la spital, si copiii si parintii sa nu aiba aceasta teama pe care o resimt acum.”

Arhitecta proiectului, Raluca Soaita, Tesseract Architecture

CELE MAI RECENTE SPATII DE JOACA AMENAJATE

portofoliu

Shopping cart close
Suna acum!