Top 5 cele mai potrivite echipamente pentru amenajarea spatiilor de joaca in crese, gradinite si scoli

Spatiile de joaca sunt indispensabile atat gradinitelor cat si scolilor, fie ele de stat sau private. De ce un loc dedicat studiului ar avea nevoie de echipamente de joaca? Pentru ca spatiile de joaca ofera un mediu ideal explorarii, cresterii si jocului. De asemenea, copiii au un exces de energie care poate fi consumat intr-un mod placut prin intermediul acestor spatii, ideale in dezvoltarea abilitatilor motrice si fizice prin antrenarea tuturor muschilor, dar si psihice, prin stimularea creativitatii si imaginatiei.

In ultimii ani, am constatat un interes crescut pentru amenajarea spatiilor de joaca de interior si de exterior, in crese, gradinite sau in scoli. Pe de alta parte, sunt din ce in ce mai mai multi parinti care aleg sa-si duca copiii la crese sau gradinite particulare – un criteriu principal de selectie fiind spatiile de joaca din dotarea institutiei respective.

Cum programul copiilor a devenit similar cu cel al unui adult, de minim 8 ore/zi petrecute la cresa sau gradinita – joaca in aer liber este absolut necesara pentru a fi integrata in activitatile zilnice ale copiilor care frecventeaza aceste institutii. Ca atare, se impune existenta unui spatiu de joaca amenajat cu echipamente adecvate varstei copiilor, care sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a acestora.

In materialul de astazi iti vom prezenta care sunt cele mai potrivite echipamente de joaca de exterior destinate copiilor din crese, gradinite sau scoli. Iar la finalul articolului vei descoperi si cateva proiecte de referinta cu astfel de spatii de joaca pe care le-am amenajat in ultima perioada.

1. Spatii de joaca mai aproape de natura

Utilizarea unor materiale prietenoase cu mediul in constructia spatiilor de joaca, invata fiecare copil sa protejeze Pamantul si resursele acestuia. Spatiile de joaca construite cu echipamente din gama Robinia sunt create din lemn de salcam durabil. Designul rustic ofera sentimentul de libertate si apropiere de natura, incurajand explorarea si joaca prin conectare cu mediul inconjurator.

Toate ansamblurile de joaca din lemn de salcam Robinia urmaresc crearea unui concept bazat pe frumos si mai ales pe starnirea curiozitatii. De asemenea, structura si diversitatea ansamblurilor de joaca incurajeaza socializarea si joaca impreuna.

Gama Robinia cuprinde o multitudine de ansambluri si echipamente de joaca, menite sa valorifice mediul exterior. Jucariile pe arctirolieneleturnurile cu tobogan, trenuletele, leaganele si locomotivele creeaza o lume plina de peripetii si de aventuri la fiecare pas. Seturile de agilitate reprezinta una dintre piesele de rezistenta ale gamei, deoarece angreneaza copiii intr-o activitate fizica si cognitiva intensa, incurajand atat recreerea cat si invatarea prin joaca. De aceea, elementele care compun spatiul de joaca se pot transforma cu usurinta in instrumente educationale, intr-un mediu placut si armonios.

Alegerea materialului din care sunt confectionate ansamblurile de joaca dicteaza succesul proiectului, intrucat rezistenta si calitatea sunt elemente care trebuie sa primeze intotdeauna. Echipamentele din seria Robinia sunt profesionale, durabile la utilizari intense, sigure pentru copii si rezistente la conditii atmosferice, UV si intemperii. Suprafetele ansamblurilor de joaca sunt antiderapante si impermeabile, reducand astfel riscul de cadere asociat adesea cu agilitatea copiilor.

2. Agilitatea, condimentul copilariei

O alta idee inedita de loc de joaca este cea care pune focus pe agilitate. Astfel, poligoanele de agilitate, seturile de bare pentru catarare, sau structurile de agilitate cu circuit sunt doar cateva din echipamentele care pot fi incluse intr-un astfel de spatiu. Crearea de zone diferite de energie este esentiala pentru un loc de joaca de succes. In functie de gradul de energie si de creativitate, copiii isi vor alege acele parti care corespund cu starea si varsta lor.

3. Spatii de joaca cu inspiratie marina

Marea ofera sentimentul de libertate. Astfel, o amenajare cu tematica marina este ideala pentru un spatiu de joaca care vrea sa iasa din tipare. Acestea se caracterizeaza prin nuantele de albastru si prin includerea de barcute si valuri, nisip si tobogane valurite, care vor oferi locului personalitate, reusind astfel sa ramana in memoria copiilor. Spatiile de joaca generale se pot regasi oriunde in lume, insa axarea asupra unei tematici ofera acestora un caracter special.

4. Culori si nuante atragatoare

O alta atractie pentru copii sunt culorile. Echipamentele de joaca din lemn sau metal sunt ideale pentru crearea unui univers colorat, care sa stimuleze imaginatia celor mici. Structurile modulare pentru prescolari, cu figurine desprinse din povesti si panouri interactive sunt perfecte pentru aceasta lume a copilariei, generand zambete si veselie de fiecare data.

5. Sport si miscare integrate in spatiile de joaca

Activitatile diverse au cucerit dintotdeauna copiii. Cei mici traiesc in secolul vitezei, de aceea mentinerea interesului este probabil cea mai mare provocare. In acest sens, propunem un spatiu de joaca care sa cuprinda ansambluri de joaca clasice combinate cu zone pentru fitness, forta si agilitate, masute de sah si chiar panouri interactive, cu potential educational. Orele de sport vor fi si mai distractive!

Spatiile de joaca dedicate gradinitelor si scolilor pot lua o multime de forme, insa caracteristica de care trebuie sa tii cont este crearea unor circuite care pot sa ofere mereu noi si noi oportunitati de joaca in cele mai sigure conditii. Totodata, aceste spatii sunt menite sa incurajeze socializarea si interactiunea dintre copii, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta si de a creste frumos si armonios.

Locurile de joaca reusite nu depind doar de structurile de joc amplasate, ci si de organizarea si amenajarea intregului loc. Playzone Concept asigura consultanta gratuita in amenajarea oricarui spatiu de joaca, precum si servicii de proiectare si simulari 3D astfel incat echipamentele alese sa fie integrate optim in spatiul disponibil, in tematica dorita si mai ales in bugetul alocat.

Iată câteva proiecte cu amenajari de spatii de joaca de exterior in scoli si gradinite:

Gradinita Catolica Hunedoara

Gradinita Monterra crestem Montessori, Bucuresti

International British School of Bucharest – IBSB

Verita International School – Bucuresti

Scoala Americana – Bucuresti

Daca esti si tu interesat de un astfel de spatiu de joaca, te invitam sa ne contactezi la 0724 525 234 pentru a discuta cu managerul de proiect. Sau lasa-ne mesaj aici si te vom contacta noi!

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp