Spatiu de joaca in Cluj – Studiu de caz

Atunci cand creativitatea si pasiunea clientului pentru copii intalneste profesionalismul echipei Playzone Concept, se intampla minuni si se construiesc spatii de joaca cu povesti senzationale. Brothers Fun Club, localizat in Cluj Napoca, este unul dintre proiectele de referinta ale portofoliului nostru pe care il vom prezenta in materialul de astazi.

Brothers Fun Club – este un centru educational After School, un loc de joaca si un spatiu pentru organizarea atelierelor cu tematica variata. Pe scurt – un concept inedit ce include intr-o suprafata de 250 mp un spatiu de joaca atipic, care imbina in cel mai armonios mod posibil nevoile copiilor pentru dezvoltare cognitiva, emotionala, fizica si comportamentala.

Prin forma si structura sa, Hub-ul Brothers Club Fun se adreseaza copiilor prescolari si celor din ciclul primar cu o varietate de activitati educationale, oferind totodata suport pentru scoala online, activitati gym & play, ateliere de arta si creatie, nutritie, dictie, worksop-uri tematice, jocuri interactive si cursuri de limba engleza.

La toate acestea, contribuie si echipamentele de joaca oferite de Playzone Concept, care aduc copiilor multa bucurie, dinamism, miscare, distractie si voie buna:

Cursa cu obstacole in piscina cu bile
Traseu Ninja Warrior
Panou interactiv Knoocker

“Sunt foarte multumita de colaborarea cu Playzone Concept – oameni profesionisti si produse de calitate. Colaborarea cu intreaga echipa o mentinem, iar acestia raspund oricaror situatii aparute cu privire la echipamentele achizi?ionate de la ei. Copiii sunt incantati de toate echipamentele de joaca, iar profesorii isi desfasoara cu multa placere activitatea cu ajutorul tablei interactive Knoocker.
Dupa o cercetare pe google, am gasit firma Playzone. Am gasit oameni profesionisti si seriosi pe care i am recomanda mai departe. Vom colabora cu Playzone si pentru alte proiecte, cu siguranta.”

Andra Vaideanu,
fondatoarea conceptului
Brothers Fun Club.

De la inspiratie la crearea unui concept de joaca complex

Brothers Fun Club ne-a fascinat de la prima idee! Andra Vaideanu, creatoarea acestui univers al copilariei, si-a gasit sursa de inspiratie in zambetele copiilor. Din dorinta de a oferi celor doi copii ai sai un loc de joaca sigur, unde sa lege prietenii si sa invete lucruri noi, a creat un concept inovativ ”Learning should be fun”. Ideea de reinventare a educatiei prin joaca, a fost sursa noastra de inspiratie pe tot parcursul proiectului.

Localizare & accesibilitate, elemente esentiale

Succesul oricarui proiect de amenajare a unui spatiu de joaca de interior porneste cu alegerea unei locatii potrivite, intr-o zona accesibila atat cu masina personala cat si cu alte mijloace de transport.
Brothers Fun Club este localizat in Cluj Napoca, intr-o zona linistita, departe de agitatia urbana, dar accesibila tuturor. Mai mult decat atat, acest cartier se bucura de popularitate si de o imagine foarte buna in randul clujenilor. Aici se afla si unul dintre cele mai cautate ansambluri rezidentiale, apartamentele si casele existente fiind prima alegere a familiilor care isi doresc o noua locuinta. Astfel, caracterul sigur si linistit al zonei a fost una dintre primele garantii ale reusitei proiectului.
Spatiul se bucura de o suprafata utila de 250 mp care ofera posibilitatea de exploatare a locului de joaca la potential maxim, prin activitati si echipamente complexe si atractive pentru cei mici.

Tematica & echipamente de joaca, surse de divertisment

Dincolo de caracterul educational pe care il oferta Brothers Club Fun, spatiul de joaca din incinta acestuia are rolul de a starni curiozitatea copiilor si de a-i provoca la activitati distractive, la miscare si interactivitate.
Tematica vesela, plina de culoare existenta la Brothers Fun Club este menita sa ofere un mediu propice dezvoltarii creativitatii. Nuantele vii se imbina armonios cu zonele verzi, inspirate din natura si cu desenele vesele pentru a crea senzatia de prospetime si deschidere. Intreg mobilierul este custom-made, atentia la detalii fiind principiul de creatie al tuturor pieselor componente.

Echipamentele de joaca, factorul de divertisment

Inca de la intrare, intreaga atmosfera te indeamna la joaca, distractie si miscare, creand un mediu confortabil si prietenos pentru copii.

Traseul Ninja Warrior integrat in spatiul de joaca reprezinta o provocare pentru toti participanti la cursa, care vor face totul pentru a-si depasi limitele si pentru a cuceri obstacolul final. Acesta imbie copii la practicarea sportului, prin joc si joaca. Totodata, contribuie la dezvoltarea spiritului de competivitate al copiilor, la stimularea increderii in fortele proprii, a curajului si ambitiei. Facilitatile traseului permit organizarea activitatilor pe echipe, punand in valoare abilitatiile de leadership si comunicare ale fiecarui participant la joc.

Provocarile intalnite pe parcursul traseului Ninja, contribuie la dezvoltarea abilitatilor fizice si motrice, caracteristica absolut necesara in secolul tehnologiei, in care sedentarism-ul a devenit un stil de viata pentru foarte multi copii.

Un alt punct de interes este reprezentat de cursa cu obstacole in piscina cu bile multicolore, fiind principala atractie a copiilor sub 6 ani. Acessta zona de joaca ofera senzatii extraordinare in marea de mingi colorate, in care copiii se pot scufunda sau pot sari in voie. Exista chiar si un mic traseu de ”misiuni” adaptate varstei, extrem de dinamice pentru copii, care duc la dezvoltarea abilitatilor fizice si psihice alte acestora.

Pentru copiii dornici sa descopere lucruri noi, exista un loc special in care educatia si joaca se imbina in cel mai armonios mod posibil. Panoul interactiv Knoocker este dedicat zonei activitatilor educationale fiind dotat cu echipamente menite sa dezvolte atentia, cunostintele si indemanarea celor mici, prin jocuri distractive de invatare. Tabla interactiva Knoocker este vedeta acestui colt al educatiei, fiind utila chiar si in desfasurarea activitatii didactice si atelierelor tematice, prin lectii de engleza, geografie, istorie, matematica, etc.

Siguranta, centrul activitatii spatiilor de joaca

Crearea unui mediu de joaca sigur este prima conditie a unui spatiu de succes. Astfel, la Brothers Fun Club igiena este prioritara. In acest sens, spatiul a fost dotat cu aparate de ionizare a aerului, dar si de igienizare, oferind un loc sigur pentru dezvoltarea activitatilor copiilor. Reguli esentiale precum spalarea frecventa pe maini, purtarea mastii de protectie sau utilizarea punctelor de igienizare sunt aplicate cu strictete pe tot parcursul zilei.

De asemenea, materialele utilizate in crearea echipamentelor de joaca, se remarca prin calitate. Acestea sunt rezistente, non-toxice, nu se deformeaza in timp si nu isi modifica proprietatile. In cazul loviturilor si a caderilor, impactul este redus prin invelisul moale utilizat atat in confectionarea ansamblurilor cat si a podelei. Amplasarea tuturor echipamentelor de joaca se creeaza dupa principii stricte, menite sa ofere libertate de miscare copiilor, fara a-i pune in pericol.

Absolut toate piesele componente ale echipamentelor de joaca livrate de Playzone Concept sunt conforme cu standardele europene de calitate EN1176 si EN1177, fiind perfect functionale.

Totodata, Brothers Fun Club se bucura de angajati specializati in munca cu copiii, activitatile si modul de derulare a acestora fiind mereu sub supraveghere atenta.

Adaptarea, secretul spatiilor de joaca de succes

Functionarea unui spatiu de joaca in context pandemic inseamna adaptare din toate punctele de vedere. Flexibilitatea si capacitatea de reinventare asigura succesul si continuitatea activitatii. De aceea, Brothers Fun Club reprezinta o lectie importanta pentru toate spatiile de joaca existente, intrucat acesta imbina perfect activitatea de divertisment, cu programul de invatare experiantiala si cu nevoia copiilor pentru sport si miscare. Spatiul este gandit ca un Hub educativ, cu program ”after school”, copiii fiind asistati de personal acreditat a carui misiune este sa intampine nevoile de invatare si joaca cu multa rabdare si pricepere.

Evenimentele, elementul wow al spatiului

Atelierele minunate de gatit, cafeaua cu zambete, workshop-urile de descoperire a lumii, sunt doar cateva din bucuriile micutilor. Un element aparte al spatiului de joaca Brothers Fun Club este atelierul de drama in cadrul caruia copiii pot sa faca exercitii de atentie, dictie pentru mai multa incredere in sine sau chiar diverse improvizatii alaturi de actori adevarati. Totodata, micutii au ocazia sa invete sa dezvolte o atitudine pozitiva prin orele de Wellbeing for kids, care ii invata cum sa se concentreze asupra lucrurilor bune. Nici exercitiile fizice nu lipsesc, sanatatea prin miscare fiind parte din misiunea spatiului de joaca. In cadrul orelor de nutritie si mobilitate copiii sunt asistati de persoane calificate in a face sport, in a adopta o postura mai corecta, sau in a avea o alimentatie echilibrata.

Intreg conceptul Brothers Fun Club este creat pe principiul fraternitatii, fiind menit sa promoveze socializarea si educatia prin joaca. De altfel, sunt promovate valori importante precum iubirea si respectul, ca baza a tuturor relatiilor.

Ne dorim ca povestea Brothers Fun Club sa va ofere inspiratie in dezvoltarea celor mai reusite spatii de joaca. Pentru noi, proiectele de succes sunt studii de caz care ne ajuta sa transformam provocarile in oportunitati si sa aducem lumii plus valoare prin experientele noastre.
Ne bucuram sa fim parte din povestea Brothers Fun Club, un univers al copilariei, in care fiecare copil are sansa sa devina cea mai buna varianta a sa.

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp