Spatii de joaca pentru copiii 0-3 ani

Fiecare spatiu de joaca este menit sa ofere copiilor, mici sau mari, o multitudine de modalitati de petrecere a timpului liber. Astfel, integrarea unei zone de joaca dedicata grupei de varsta 0-3 ani este cea mai buna optiune de a oferi diversitate si inovatie.
Materialul de astazi iti ofera toate informatiile necesare integrarii unei zone speciale, creata pentru nevoile copiilor mici, cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani, care adesea isi insotesc fratii sau prietenii la locul de joaca si au nevoie de propriile ansambluri si echipamente de joaca.
Iti vom impartasi secretele succesului din experienta noastra de peste 10 ani, materializate prin spatii de joaca moderne, cu materiale de calitate, dotari inovatoare si finisaje impecabile.

Cat de utile sunt zonele de joaca 0-3 ani?

Crearea si dezvoltarea unui spatiu de joaca presupune o considerabila investitie de timp si bani. De aceea, fiecare zona din interiorul acestuia trebuie planificata prin raportare la cererea care exista pe piata.
Astfel, pe langa proiectele punctuale dedicate creselor sau gradinitelor, noi recomandam de fiecare data integrarea unei zone de joaca pentru cei mici, intrucat reusita unor astfel de afaceri are la baza diversitatea. Prin prisma experientei noastre am realizat ca fiecare spatiu de joaca trebuie sa ofere acelasi grad de distractie atat adolescentilor sau prescolarilor cat si copiilor mici sau chiar bebelusilor.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unui spatiu de joaca pentru varsta 0-3 ani?

Cel mai important aspect al zonei de joaca 0-3 ani este inaltimea echipamentelor. Astfel, se recomanda ansambluri si echipamente cu o cadere lina si limitata, de 60 cm pentru a evita accidentarile. Totodata, aceste zone se remarca prin echipamente moi, fara nicio muchie ascutita, avand suruburile ascunse sub capace duble de plastic pentru a nu fi deschise.
Toate jocurile se deruleaza cat mai aproape de sol, in conditii de maxima siguranta, pentru a evita accidente precum caderi, alunecari sau prinderi de degete in piesele echipamentelor.
Un alt aspect important este suprafata. Fiecare zona dedicata copiilor mici are nevoie de minim 20-30 m2 pentru a integra cat mai multe tipuri de ansambluri de joaca, oferind in acelasi timp suficient spatiu pentru alergare, pentru a evita lovirea intre participantii la joaca sau pentru adultii insotitori.
Totodata, recomandam ca fiecare zona sa fie delimitata prin panouri sau gardulete, pentru a limita accesul micutilor la celelalte zone ale spatiului de joaca, unde se pot rani foarte usor.

Ce echipamente de joaca sunt recomandate copiilor de pana la 3 ani?

De obicei, in crearea acestor zone utilizam echipamente dedicate precum leagane, balansoare sau jucarii pe arc, toate gandite pentru a oferi siguranta. De asemenea, avem si panouri interactive si proiectoare cu jocuri pentru perete si pardoseala, care atrag copiii din primele clipe, dezvoltându-le capacitatile de gandire si organizare. Acestia invata sa faca conexiuni intre obiecte, deprind operatii simple de adunare si scadere sau gasesc solutii parcurgand labirinturi.
Alaturi de aceste echipamente, in spatiile de joaca de interior copiii se mai pot bucura din plin de aventura caruselelor, de placerea de a canta la pian, sau de o serie de alte jucarii profesionale precum rollere electrice, cuburile 3D Jolly Heap, masinute fara pedale, tablite de scris, casute, tabureti, mingi de sarit. Un farmec aparte il au si produsele destinate catararii sau mersului de-a busilea, colorate in nuante vii si avand diferite forme si dimensiuni pentru ca fiecare joc sa fie cat mai energic si distractiv. Iata cateva modele de amenajari zone de joaca pentru copii 0-3 ani.
Pentru spatiile de joaca de exterior destinate copiilor cu varsta de pana la 3 ani recomandam leagane, tobogane, balansoare, jucarii pe arc, structuri modulare ce includ panouri si jocuri interactive, sau ladite cu nisip. O atractie aparte o reprezinta casutele care dezvolta creativitatea, incurajand jocul de rol in mini ”saloane de coafura”, ”bucatarii” sau chiar ”pet house”.

Ce avantaje ofera echipamentele si ansamblurile de joaca copiilor cu varsta 0-3 ani?

In primul rand zonele create pentru copiii mici ofera entuziasm si distractie prin fiecare echipament de joaca. De asemenea, fiecare ansamblu este gandit astfel incat sa dezvolte abilitatile motrice prin alergari sau catarari sau prin orice activitate plina de aventura.  Totodata, copiii isi pot dezvolta aptitudinile de socializare, se pot integra mai usor in cadrul unor colective numeroase si sunt mai creativi prin situatiile diverse de joaca la care se expun.
Echipamentele de joaca starnesc curiozitatea si dezvolta capacitatile de invatare si de asimilare a unor noi informatii. Mai mult decat atat, diversitatea defineste fiecare zona de joaca, iar copiii nu se plictisesc in niciun moment.

Cat de sigure sunt echipamentele de joaca pentru copii 0-3 ani?

In portofoliul Playzone Concept, toate echipamentele de joaca de interior si de exterior sunt perfect functionale, respectand standardele europene EN1176 si EN1177. Astfel, nu facem absolut niciun compromis in ceea ce priveste calitatea si functionalitatea, toate materialele utilizate sunt testate in prealabil, fiind special create pentru uz intensiv. Acestea rezista la actiunea UV, inghet-dezghet, grindina, furtuna, temperaturi excesive, fara deteriorarea aspectului. Respectam cu precizie zonele de siguranta din jurul fiecarui echipament si corelam inaltimea de cadere cu grosimea pardoselii elastice.
Mai mult, ne asumam responsabilitatea in totalitate, iar in perioada de garantie asiguram mentenanta in baza unui plan de interventii planificate, astfel incat spatiul de joaca sa isi pastreze frumusetea si functionalitatea pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Ce tematica se recomanda zonelor de joaca 0-3 ani?

De cele mai multe ori, solutiile noastre se imbina cu ideile clientilor, astfel tematica depinde in mare parte de gusturi si pareri personale. Totodata, in situatiile in care este nevoie de sugestii, incercam sa exploatam locatiile de amplasare si sa completam cadrul ambiental cu cea mai potrivita tematica si cele mai adecvate materiale. Spre exemplu, spatiile de joaca din proximitatea apelor pot avea o tematica cu corabii,barci, personaje celebre sau animale marine. Daca vorbim de centre comerciale sau ansambluri rezidentiale, echipamentele de joaca realizate din materiale de inox, cu decoratiuni si accesorii viu colorate sunt printre cele mai solicitate, pe cand in cazul locatiilor montane mizam foarte mult pe structurile modulare si echipamentele de joaca din lemn masiv, care se incadreaza de minune in peisajul natural.

Care sunt cele mai importante reguli ale zonei de joaca 0-3 ani?

Atunci cand vorbim de zonele de joaca pentru copii mici, supravegherea parintilor este esentiala pentru siguranta copiilor. Nu recomandam utilizarea echipamentelor in lipsa parintilor deoarece pot sa apara accidente si situatii neplacute.
De asemenea, recomandam adaptarea fiecarui echipament sau ansamblu de joaca, varstei copiilor. Spre exemplu, turnurile cu mai multe tobogane pot genera accidente intrucat copiii sunt extrem de competitivi si dorinici de a experimenta noul, ineditul. Totodata, este necesar sa evitam alaturarile nepotrivite de echipamente de tipul leagane in proximitatea unui turn cu tobogan. Practic, suprapunerea suprafetelor de siguranta poate oricand sa puna in pericol copiii.
De alfel, zona de siguranta este cea care dicteaza reusita si siguranta spatiului de joaca. De aici porneste totul, pentru ca respectarea zonelor din jurul echipamentelor elimina riscul de accidente, iar copiii se pot juca in voie. Recomandam evitarea situatiilor in care se amplaseaza leagane langa peretii unei cladiri, sau copacii sunt lasati in interiorul spatiului de joaca, toate acestea nu fac decat sa ameninte siguranta si utilizarea spatiului de joaca.
Investitiile inteligente se regasesc in miile de oportunitati oferite de spatiile de joaca. Multimea de copii care se bucura de complexitatea si diversitatea echipamentelor si ansamblurilor de joaca, in conditii de deplina siguranta, reprezinta adevarata expresie a succesului!

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp