Siguranta spatiilor de joaca pentru copii

Siguranta spatiilor de joaca pentru copii

Atunci cand spunem spatiu de joaca pentru copii, atat noi, cat si restul parintilor din intreaga lume, ne gandim in primul rand la siguranta! Acestea sunt locuri in care fiecare copil se dezvolta, socializeaza si isi traieste fiecare moment al copilariei la maxim. De aceea, planificarea si construirea spatiului de joaca impune responsabilitate si atentie.

De peste 10 ani, la Playzone Concept acceptam cu entuziasm aceasta responsabilitate si intampinam fiecare provocare cu cele mai potrivite solutii si echipamente.

 Evaluarea nevoilor pentru solutii eficiente

Ansamblurile de joaca sunt fascinante pentru orice copil. Din pacate, in Romania numeroase parcuri sau spatii de joaca publice nu ofera certitudinea jocului fara accidente. Daca privim cu atentie in jur, este destul de greu sa gasim un leagan ale carui elemente de prindere sa nu fie uzate excesiv, tobogane care sa nu prezinte deteriorari, plase de catarare cu franghii desprinse sau alte echipamente de joaca lipsite de uzura, care sa ofere liniste parintilor.

In acest context, atunci cand iti doresti sa construiesti un spatiu special, destinat copiilor, trebuie sa fii atent la toate aceste minusuri, pentru a le transforma in avantaje si in tot atatea solutii pentru temerile fiecarui parinte, care isi aduce copilul la joaca. Asadar, primul pas consta in a observa ce anume poti sa imbunatatesti.

Proiectarea unui spatiu de joaca sigur

Planificarea locului de joaca perfect incepe cu identificarea spatiului potrivit. Dimensiunea minima a acestuia este dictata de numarul si tipurile de echipamente de joaca dorite luandu-se in calcul aria de siguranta din jurul acestora. Aceasta arie de siguranta este stabilita de catre fiecare producator in parte, conform normelor europene in vigoare privind siguranta in spatiile de joaca pentru copii. Rolul nostru este de a te informa si de a-ti oferi consultanta in alegerea echipamentelor si ansamblurilor de joaca adecvate spatiului dat, raportandu-ne atat la bugetul stabilit, cat si la dorintele tale.

De aceea, inainte de a porni impreuna la drum, este extrem de important sa stabilesti un buget pe care doresti sa il investesti. Apoi, vom determina impreuna care sunt cele mai bune optiuni de echipamente, in functie de ceea ce iti doresti. In acest sens, poti opta pentru un spatiu mic sau mai mare, direct proportional cu numarul de copii care se vor putea bucura de acesta. De asemenea, te poti orienta catre un spatiu de joaca tematic, sau poti merge pe o varianta clasica. Indiferent de ce iti doresti, avem cateva sute de optiuni de echipamente la dispozitie, din care le putem selecta pe cele potrivite nevoilor tale. Vom transforma apoi alegerile tale intr-un concept integrat creativ si corect din punct de vedere al sigurantei, pe care ti-l vom prezenta  prin intermediul simularilor 3D.

Siguranta spatiilor de joaca pentru copii

Distractie fara accidente

Diversitatea echipamentelor dintr-un loc de joaca este cea care dicteaza atmosfera generala a spatiului. Cu cat mai interesante si mai interactive sunt ansamblurile, cu atat distractia este mai mare. Avem o multime de alternative pentru tiroliene, structuri modulare, trasee de aventura si de catarare, trambuline, tobogane, carusele, jocuri interactive si tot ce este necesar pentru ca fiecare joc sa fie bucurie pentru cei mici.

Fiecare produs se defineste prin calitate. Materialele utilizate sunt rezistente, sigure, non-toxice, nu se deformeaza in timp si nu ranesc. Mai mult decat atat, structura echipamentelor elimina pericolul prinderii degetelor in partile fixe. Acestea nu pot fi dezasamblate si nu isi pierd culoarea sau proprietatile sub actiunea intemperiilor si a razelor UV.

 Elementele care fac diferenta: pardoseli elastice profesionale si imprejmuiri ale spatiilor de joaca

Siguranta spatiilor de joaca pentru copii

Stim cu totii cat de energici sunt copiii intr-un spatiu de joaca, de aceea, pentru un loc de joaca sigur furnizam si suprafetele de siguranta necesare precum pavaj de cauciuc, tartan turnat, scoarta de copac sau nisip, toate menite sa reduca/elimine traumele in caz de accident.

Nu in ultimul rand, la cerere, putem imprejmui locul de joaca cu gardulete din lemn, plasa din otel sau HDPE, multicolore si personalizate pentru a fi cat mai atragatoare pentru cei mici, dornici de explorare. Toate aceste componente sunt concepute astfel incat sa ofere maxima siguranta impotriva ranirii prin taiere in muchii vii sau ascutite. Totodata, parintii pot sa uite de pericolul prinderii degetelor sau accidentarii prin escalada.

Trebuie sa stii ca absolut fiecare material, suprafata de pardoseala elastica, elementele de imprejmuire si/sau echipamentele furnizat de catre Playzone Concept sunt insotite de certificatele de calitate, obtinute ca urmare a unor proceduri si testari riguroase efectuate in regim de fabrica, conform prevederilor din standardele europene in materie pentru calitate si siguranta EN1176 si EN1177.

Ansambluri de joaca pentru copiii cu dizabilitati

Fiecare copil cu dizabilitati are dreptul la fericire si siguranta. De aceea, exista o multitudine de echipamente concepute special pentru nevoile speciale ale acestora, cum ar fi leagane, balansoare, jucarii pe arc, carusele, echipamente interactive si structuri modulare.

In asamblarea echipamentelor sunt utilizate materiale sigure, de calitate superioara. Efectuam testari pentru echipamente cu platforme pentru greutatea copilului + greutatea scaunului cu roti + insotitor. Echipamentele mobile (leagane, balansoare, jucarii pe arc) sunt prevazute fie cu scaune speciale din care nu exista posibilitatea caderii. De asemenea, structurile modulare si circuitele interactive dispun de cai de acces speciale precum platforme destinate urcarii cu carucior, pentru a oferi bucurie si confort.

Garantia sigurantei

Toate echipamentele furnizate si instalate de catre Playzone Concept ofera mii de oportunitati de joaca si distractie prin diversitate, fiind destinate atat copiilor de varste mici cat si tinerilor curajosi, care isi doresc mai multe provocari. De fiecare data combinam si separam cu atentie echipamentelele pe categorii distincte de varsta, coreland si adaptand in permanenta grosimea suprafetei anti-trauma cu inaltimile de cadere din echipamente, totul pentru a crea functionalitate si siguranta desavarsita locului de joaca.

Ultimele articole
Categorii Blog
Arhiva articole
Arhive articole blog
Aboneaza-te la newsletter
Urmareste-ne pe social media
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping
Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp