De-a lungul timpului atat in orasele mari cat si in cele mai mici s-a observat necesitatea unui spatiu special amenajat pentru copii, in care acestia sa se joace in armonie si siguranta, sa se dezvolte si sa isi creeze cele mai frumoase amintiri.
Daca te gandesti serios la crearea unui astfel de loc pentru copiii din orasul tau, atunci te afli in locul potrivit, deoarece in randurile care urmeaza te vom ghida pas cu pas spre spatiul de joaca exterior perfect, de la simpla idee la cheie.
Iti recomandam sa citesti pana la capat, deoarece iti vom impartasi micile secrete din culisele unei afaceri de succes.
1. Alegerea locatiei potrivite
Aventura incepe cu desemnarea unui spatiu potrivit. Din experienta noastra, alegerea locatiei este o adevarata provocare. In primul rand, alegerea trebuie sa inceapa cu publicul tinta al spatiului tau de joaca, reprezentat de parinti si copii. Ei bine, succesul spatiului de joaca este influentat de amplasarea acestuia. Pentru o cat mai buna vizibilitate recomandam zonele rezidentiale, pentru a fi cat mai accesibil. De asemenea, ideal este ca spatiul de joaca sa se afle in proximitatea gradinitelor si a scoliilor, a teraselor, restaurantelor, hotelurilor, centrelor comerciale si sa beneficieze de parcare pentru un plus de confort.
Iti recomandam sa eviti locurile cu reputatie proasta, greu accesibile sau la periferia oraselor, exceptand zonele rezidentiale din zona metropolitana.
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este suprafata, extrem de importanta, deoarece copiii au nevoie de cat mai mult spatiu pentru a se desfasura. De aceea, locul de joaca ar trebui sa aiba cel putin 50 mp2.
2. Stabilirea design-ului spațiului de joacă
Atunci cand vine vorba de spatii de joaca exterioare design-un incepe de la siguranta! Asadar, trebuie sa te decizi caror categorii de varsta te vei adresa si in functie de aceasta impartire a copiilor, iti vei delimita si zonele locului de joaca.
Pentru a elimina riscul de accidente, fiecare echipament al locului de joaca are o zona de siguranta stabilita de catre producator, in care nu trebuie sa apara obstacole (mobilier, ziduri, garduri, alte echipamente), sau sa se suprapuna cu zona de siguranta a echipamentului vecin.
Dupa trasarea acestor linii mari, ne vom axa pe detalii privind materialele utilizate, culori si de ce nu, chiar tematici, pentru a crea un spatiu armonios si interesant pentru toti copiii.
In functie de aceste informatii, iti vom oferi un plan si mai multe variante de simulari 3D pentru a vizualiza imaginea reala si complexa a viitorului spatiu.
De asemenea, ai posibilitatea sa integrezi in locul de joaca zone speciale dedicate copiilor cu dizabilitati sau chiar zone create pentru copiii sub 3 ani, acoperind astfel cat mai multe categorii de clienti pentru business-ul tau.
3. Bugetarea locului de joacă
Planificarea bugetului pentru realizarea viitorului spatiu de joaca este in stransa legatura cu design-ul acestuia. In anumite cazuri, bugetarea primeaza design-ului, insa consideram ca pentru un proiect reusit, proiectarea trebuie sa inceapa de la cateva idei creative, pe care apoi le vom adapta unui buget.
In cazul locurilor de joaca de exterior nu trebuie pierduta din vedere ponderea suprafetei de siguranta.
In acest sens, optarea pentru dale de cauciuc inseamna aproximativ o tremie din buget sau, daca te orientezi catre varianta pardoseala din cauciuc turnat, multicolor, acesta poate ajunge in functie de grosime si de paleta de culori, la jumatate din bugetul alocat locului de joaca .
Avand o experienta mai mare de 10 ani, echipa Playzone Concept se defineste prin profesionalism, inteligenta si flexibilitate, de aceea iti vom oferi intotdeauna materialele si echipamentele adaptate bugetului tau.
Pentru a-ti facilita munca in stabilirea unui buget, iata cativa factori de care trebuie sa tii cont:
- tipul echipamentelor
- complexitatea structurilor
- diversitatea zonelor de joaca
- tipul materialelor si
- tipul de suprafata de siguranta utilizata.
4. Alegerea echipamentelor de joacă
Echipamentele sunt create in functie de criterii importante precum categoria de varsta, suprafata, tipuri de subansambluri de joaca. De asemenea, trebuie sa tineti cont de diversitatea si interactivitatea activitatilor oferite. Doriti sa oferiti spatii de catarare? Sau poate doar leagane si tobogane? Noi recomandam ansamblurile complexe, cu multiple posibilitati de utilizare, intrucat copiii isi pierd interesul destul de repede si trebuie sa le oferim multiple optiuni de joaca. De la tiroliene, la rollercoaster, trambuline, curse cu obstacole, carusele, echipamente de catarat si agilitate, echipamente interactive si alte zeci de echipamente si ansambluri pentru ca tu sa oferi cele mai distractive si variate activitati din oras. Combinam elementele si structurile modulare astfel incat, planul locului de joaca sa fie fezabil.
Dincolo de joaca, aceste spatii au si rolul de a dezvolta copiii din punct de vedere psihologic si social. Asadar, se recomanda introducerea unor mici zone dedicate educatiei precum cuburi magnetice 3D sau panouri interactive, care dezvolta capacitatea de memorare si concentrare a copiilor.
5. Asigurarea siguranței și calității locului de joacă
Zonele dedicate copiilor implica alegerea unor materiale potrivite, care sa le ofere protectie si siguranta in timpul jocurilor. Spațiile de joaca amenajate de noi sunt perfect functionale, conform cu standardele europene EN1176 si EN1177, atat pentru copii, cat si pentru adulti, fara compromisuri in ceea ce priveste calitatea si functionalitatea.
Toate echipamentele detin certificarile necesare, sunt testate la nivel european si international, nu necesita ISCIR-izare, iar odata instalate de catre echipele noastre vei fi acoperit legal in cazul oricarui incident/accident petrecut in incinta.
6. Implementarea spațiului de joacă
Cea mai buna parte a implementarii spatiului de joaca este linistea ta, deoarece ne dedicam in totalitate si ne ocupam de tot ceea ce inseamna montaj. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti locatia, mai exact sa realizezi tot ceea ce tine de pregatirea gropilor de fundatii si placa pardoselii sau perna de balast pentru suprafata elastica, la exterior.
Trebuie sa stii ca planurile de fundatii sunt furnizate de catre noi cu titlu gratuit.
Apoi, noi vom asambla toate echipamentele iar la final iti vom oferi “cheia” mult asteptata, impreuna cu un manual de reguli de utilizare si exploatare a locului de joaca, un manual de instructiuni de intretinere, precum si manualul de instructiuni privind verificarea si inspectia periodica a echipamentelor si a suprafetelor antitrauma. Totul pentru a exploata la maxim potentialul echipamentelor, pe toata durata de viata a acestora.
La cerere, iti oferim servicii de revizie si mentenanta pe parcursul perioadei de garantie si in post-garantie, pentru ca spatiul tau de joaca in care ai investit bani, timp si pasiune sa functioneze perfect pe o perioada cat mai indelungata de timp.
Acest ghid este menit sa iti ofere raspuns la o mare parte dintre intrebarile referitoare la constructia unui spatiu de joaca. Totul incepe cu o simpla idee, care pe parcurs, gratie profesionalismului, dedicarii si flexibilitatii echipei Playzone Concept se transforma in spatiul de joaca perfect. Secretul unui proiect de succes consta intr-o buna comunicare, de aceea te incurajam sa fii deschis in ceea ce priveste nevoile si asteptarile tale.
Pentru intrebari suplimentare sau idei ce se pot transforma in spatiul de joaca de maine, contacteaza-ne la 0724 52 52 37.