Fonduri nerambursabile Start-up Nation pentru spatii de joaca

In ultimii ani, locurile de joaca s-au transformat intr-una dintre cele mai profitabile idei de afaceri. Fiecare comunitate are nevoie de spatii de joaca dedicate, in care copiii sa se bucure in liniste si siguranta.

Pe de alta parte, tot mai multi romani isi doresc sa investeasca in fericirea celor mici, iar spatiile de joaca apar ca un raspuns la nevoia de a oferi copiilor un loc de recreere si dezvoltare. Astfel, foarte multi antreprenori au acum ocazia de a se orienta catre o afacere profitabila, cu multiple posibilitati de valorificare a acesteia. O solutie in acest sens, este programul ”Start-up Nation – Romania”, care ofera finantare nerambursabila celor care doresc sa dezvolte o noua afacere.

Ce este Start-up Nation?

Start-up NationRomania este un program multianual ce ofera credit finantat de la bugetul de stat in valoare de maxim 200.000 lei pentru incurajarea si stimularea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii. Acest program a fost lansat in anul 2017 de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) si se intinde pe o perioada de 5 ani.

Start-Up Nation s-a bucurat de un interes record, dat fiind faptul ca in competitia au aplicat peste 18.000 de firme in 2017, respectiv 33.000 de firme in 2018-2019. Mai mult de 7.000 de societati au fost beneficiare in 2017, primind bani de la stat, iar in 2018-2019, 9.855 de firme au semnat acordurile de finantare.

Avand in vedere aceste cifre, se considera ca in lumea fondurilor nerambursabile Start Up Nation a starnit cel mai mare interes din ultimii 10 ani. Dovada sta in faptul ca foarte multi oameni obisnuiti de peste tot din tara, au obtinut finantari pentru afaceri din diferite domenii.

Editia a 3-a a Start-up Nation 2020 ar putea fi lansata in a doua parte a acestui an, dupa rectificarea bugetara. Bugetul de stat pentru anul in curs prevede suma de 1 miliard de lei, credite de angajament, adica bani promisi pentru lansarea StartUp Nation III.

De la idee la implementare, de la Persoana Fizica la Beneficiar

Daca citesti acest articol, inseamna ca iti surade ideea de afaceri prin amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii. Si ne bucuram ca ai ajuns pe site-ul nostru 😊.

Iata care sunt pasii in accesarea fondurilor nerambursabile Start-up Nation 2020:

 1. IDEEA DE AFACERE

In primul rand, trebuie sa iti conturezi cat mai clar ideea de afaceri si sa te informezi din timp asupra conditiilor si procedurilor necesare inscrierii in programul Start-up Nation.

 1. ELABORARE PLAN DE AFACERE

Planul de afacere este elementul cheie al dosarului de finantare, care poate duce la succesul demersului de obtinere a fondurilor europene nerambursabile, sau la esecul acestuia. Business planul trebuie sa fie clar, coerent, bine structurat, sustinut de proiectiile financiare si de studiile de piata si analiza cost-beneficiu. Iti recomandam sa contactezi o firma specializata in servicii de consultanta pentru elaborarea planului de afaceri si intocmirea documentatiei necesare aderarii la program. Desigur, acest lucru il poti face chiar tu, fara a mai fi necesar sa apelezi la o firma specializata. Insa, daca nu ai experienta sau studii de antreprenoriat, un consultant te poate ghida pas cu pas in demersurile tale, te va scuti de timp pierdut cu toate procedurile birocratice sau de eventuale neplaceri ce pot interveni in derularea intregului proces de accesare a fondurilor. Costurile cu serviciile de consultanta sunt eligibile si pot fi incluse in proiect.

 1. DESCHIDERE FIRMA

In cazul Start-Up Nation, pentru accesare trebuie sa ai / sau sa deschizi o firma inainte de depunerea dosarului.

 1. DEPUNERE DOSAR FINANTARE

Dosarul si toate documentele necesare (inclusiv planul de afaceri care contine si previziunile financiare si studiile de piata) se depun online, conform Ghidului Solicitantului.

 1. EVALUAREA PROIECTULUI SI ANUNTAREA REZULTATELOR DE CATRE FINANTATOR

Finantatorul evalueaza proiectul, solicita clarificari sau informatii aditionale. Daca numarul solicitantilor care au punctaj maxim depaseste numarul de beneficiari bugetati sa primeasca finantare, atunci se trece la criterii aditionale de departajare. La finalul acestei etape se anunta rezultatele.

 1. SEMNAREA CONTRACTULUI DE FINANTARE

Aceptarea Finantarii de catre beneficiar este confirmata si legalizata prin semnarea contractului de finantare.

 1. IMPLEMENTARE SI PRIMIRE FONDURI

In aceasta etapa beneficiarul trebuie sa efectueze achizitiile, sa instaleze echipamentele sau sa demareze constructia propusa in proiect. Cu alte cuvinte, sa puna bazele afacerii pentru care au aderat la program.

Vreau sa amenajez un Spatiu de joaca prin Start-up Nation. De unde incep?

Fonduri nerambursabile Start-up Nation pentru spatii de joaca

O afacere sustenabila porneste de la o idee sau de la un vis pe care vrei sa il materializezi, la care adaugi pasiune, determinare, timp si un plan bun de afaceri, redactat obiectiv si realist. In acest sens, firma de consultanta specializata in accesarea fondurilor Start-up Nation iti poate fi de mare ajutor, mai ales daca nu ai deloc experienta in antreprenoriat sau in afacerile cu spatii de joaca pentru copii.

Apoi, iti recomandam sa cercetezi industria si mersul acesteia pentru a gasi raspunsul la urmatoarele intrebari:

 • In ce zona doresti sa amenajezi spatiul de joaca?
 • Care sunt competitorii din zona?
 • Cum s-au dezvoltat ei?
 • Pe ce strategii mizeaza competitia pentru dezvoltarea afacerii?
 • Cum te diferentiezi de competitorii tai? Cu ce elemente noi vii pe piata?
 • Caror categorii de varsta ale copiilor vrei sa te adresezi?
 • Cum poti avea incasari cat mai mari, indiferent de anotimp?
 • Cum iti poti scala business-ul?

Din experienta noastra, aproximativ 95% dintre cei care acceseaza fonduri nerambursabile, nu dispun de un spatiu fizic pe care sa il transforme intr-un loc de joaca pentru copii. De aceea, urmatorul pas important, dupa realizarea planului de afaceri si a bugetului de investitii, este gasirea celui mai potrivit spatiu adaptat dorintelor tale.

Playzone Concept iti faciliteaza procesul de accesare a fondurilor nerambursabile, oferindu-ti flexibilitate in crearea unei oferte de pret adaptate unor ansambluri de joaca generale, tinand cont de faptul ca initial nu se cunosc informatii despre spatiul unde acestea vor fi montate. Ulterior, ne vom adapta oferta finala la toate cerintele tale, la impunerile tehnice ale spatiului pe care il vei inchiria/achizitiona, la suprafeta disponibila amenajarii spatiului de joaca si la bugetul in care trebuie sa te incadrezi. Vom reconfigura intreaga suprafata si vom realiza simulari 3D cu selectia de echipamente amplasate in suprafata data, fara niciun cost din partea ta.

Calitatea spatiului si calitatea amenajarii sunt decisive pentru succesul afacerii

Fonduri nerambursabile Start-up Nation pentru spatii de joaca

Desi la prima vedere, un spatiu de joaca pare un proiect simplu, planificarea si implementarea acestuia presupune rabdare si implicare totala. Calitatea spatiului si calitatea amenajarii lui cu echipamente profesionale moderne, noi, inovatoare, adaptate diverselor categorii de varsta sunt decisive pentru succesul intregii afaceri. De asemenea, calitatea materialelor din care sunt confectionate aceste echipamente, siguranta oferita in exploatare si durabilitatea lor peste ani sunt criterii esentiale in alegerea furnizorilor cu care pornesti la drum in implementarea ideii tale de afaceri.

La Playzone Concept gasesti o varietate de astfel de echipamente de ultima generatie, sigure si durabile, cu provenienta de la producatori mondiali cu renume in industrie. Portofoliul nostru cuprinde cele mai noi concepte de echipamente aparute pe piata, integrate in structuri modulare multifunctionale, menite sa acopera o gama extinsa de nevoi de joaca si de distractie.

In urma selectarii spatiului, specialistii nostri ofera propuneri adaptate dimensiunilor si potentialului acestuia. Astfel, in functie de capacitatea spatiului, vei avea la dispozitie ansambluri de joaca menite sa valorifice arhitectura acestuia si sa favorizeze multiple categorii de varsta, integrate intr-un concept creativ. Dupa etapa de proiectare a conceptului, acesta poate fi vizualizat prin simulari 3D si poate fi adaptat pe parcurs in functie de nevoile si dorintele tale.

Cum iti alegi furnizorul de produse si servicii pentru amenajarea spatiului de joaca?

Pentru multi antreprenori, gasirea unui furnizor de incredere cu care sa se semneze o colaborare de durata poate fi o reala provocare. Dinamica pietei, diversitatea optiunilor si diferentele existente la nivel de preturi, conditii contractuale si aspecte conexe constituie elemente ce pun un plus de presiune, mai ales in cazul intreprinzatorilor aflati la inceput de drum.

In selectia furnizorilor de echipamente pentru spatii de joaca, iti recomandam sa analizezi:

 • De cat timp este activa in industrie societatea respectiva
 • Proiectele similare realizate
 • Referintele de la alti clienti
 • Reputatia in piata
 • Flexibilitatea si disponibilitatea manifestata fata de situatii neprevazute
 • Serviciile pe care ti le ofera, complementar produselor
 • Daca tarifele serviciilor respective (gen consultanta, proiectare, transport, montaj etc.) sunt integrate in oferta, sunt la vedere, transparente sau trebuiesc luate in calcul separat
 • Calitatea echipamentelor, materialele din care sunt executate si daca acestea se incadreaza in prevederile legislatiei in vigoare privind siguranta la locul de joaca
 • Garantia oferita echipamentelor comercializate
 • Serviciile post – montaj, atat in garantie cat si post garantie (mentenanta, consumabile, interventii)

 

Proiectele Start-up Nation presupun seriozitate, corectitudine si transparenta inclusiv din partea furnizorilor cu care vei colabora pentru a-ti duce la bun sfarsit ideea de afaceri, de aceea trebuie sa alegi intotdeauna acele mecanisme profesionale si acei oameni flexibili, care iti faciliteaza munca si se pot adapta tuturor cerintelor care survin pe parcurs.

Noi iti oferim suport permanent in crearea spatiului de joaca perfect! Gratie profesionalismului care ne defineste, tinem cont de nevoile tale, de amplasamentul spatiului, de accesibilitatea lui si mai ales de bugetul pe care il ai la dispozitie. In egala masura, identificam cele mai bune materiale si accesorii, astfel incat spatiul de joaca sa se adapteze standardelor internationale de calitate si siguranta la locul de joaca. Iti punem la dispozitie documentatia necesara in vederea completarii aplicatiei la programul de finantare.

Consultanta de specialitate oferita de expertii nostri, planurile si simularile 3D, transportul echipamentelor pana la locatie si montajul lor fac parte din serviciile integrate pe care ti le oferim, pentru a beneficia de o amenajare la cheie a spatiului de joaca! Nu avem costuri ascunse, suntem transparenti, corecti si flexibili in parteneriatul nostru.

Cum sa ma informez corect?

Informarea este cea mai buna arma in procesul de accesare de fonduri nerambursabile. De aceea, te sfatuim sa iti iei toate informatiile din surse sigure. Acceseaza http://www.imm.gov.ro/ro/mmaca-etichete/startup-proiect/ sau www.aippimm.ro.  si gaseste inspiratia necesara pentru un o afacere de success!

Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line pe site-ul ministerului www.aippimm.ro. Aplicantii au obligatia de a urmari informatiile referitoare la program postate pe site-ul ministerului la adresa www.aippimm.ro pe toata perioada de implementare (verificare, semnare acord de finantare, depunere decont, certificare cheltuieli, efectuare plati, monitorizare, raportare).

Fie ca vrei sa amenajezi un spatiu de joaca de interior, sau poate unul de exterior, echipa Playzone Concept iti pune la dispozitie toata experienta si expertiza sa. Contacteaza-ne! De peste 10 ani suntem specializati in oferirea de solutii integrate pentru amenajarea spatiilor de joaca cu echipamente profesionale. Din 2017 pana in prezent, numeroase afaceri finantate prin Start-up Nation au prins viata cu ajutorul Playzone Concept.

Inspira-te din galeria de proiecte de referinta

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp