Echipamente de joaca din lemn de salcam Robinia, pentru spatii de exterior frumoase si rezistente

Romania, anul 2020, privim in jur iar peisajul urban al locurilor de joaca este dominat de plastic, de materiale prea putin prietenoase cu mediul, sau de amenajari care nu mai prezinta interes pentru foarte multi copii, calitatea fiind ignorata de cele mai multe ori. Intr-un astfel de mediu, siguranta, functionalitatea si estetica par imposibile, insa la Playzone Concept totul devine posibil atunci cand spatiul de joaca se transforma in locul experientelor frumoase, al socializarii si mai ales al dezvoltarii fizice si cognitive.

Analizam in permanenta trend-urile existente la nivelul pietei si urmarim eficienta si succesul spatiilor de joaca construite de noi, pentru a veni mereu cu un aer proaspat de inspiratie. In ultimul timp, chiar si in Romania isi face simtita prezenta conceptul de biofilie. Acesta reprezinta nevoia biologica a oamenilor de a se conecta cu natura, fizic, mental si social. Se considera ca aceasta conectare cu natura are un impact pozitiv asupra relatiilor sociale, influentand starea de bine.

Tocmai din acest motiv am lansat gama noastra de echipamente de joaca, inspirate din frumusetea naturii, Robinia. Fiecare ansamblu de joaca, realizat din lemn de salcam, este menit sa stimuleze activitatea fizica si cognitiva a copiilor, in mijlocul naturii, fiind cea mai inspirata alegere pentru spatii de joaca urbane, gradinite, crese, scoli, hoteluri, pensiuni sau restaurante.

Joc & joaca intr-un mediu prietenos

Fiecare piesa Robinia pleaca de la principiul simplu de oferi fericire copiilor. Astfel, design-ul se remarca printr-o estetica usor minimalista, dar prietenoasa in acelasi timp. Toate ansamblurile de joaca din lemn de salcam Robinia urmaresc crearea unui concept bazat pe frumos si mai ales pe starnirea curiozitatii. De asemenea, structura ansamblurilor de joaca, incurajeaza socializarea si joaca impreuna.

Echipamentele de joaca Robinia sunt special create pentru spatii exterioare, indiferent de locatia unde sunt pozitionate, impulsionand organizarea de activitati in aer liber si recreerea prin distractie. Astfel, se pot organiza o multime de activitati de grup, concursuri, workshop-uri sau zile de nastere in aer liber, toate dedicate exclusiv celor mici.
Mai mult decat atat, setul contine elemente si echipamente dedicate copiilor cu dizabilitati, punand accent pe incluziunea sociala. Astfel, spatiile de joaca create vor aduce in acelasi mediu toti copiii, oferind tuturor posibilitati de joaca si recrereere in conditii de siguranta.

Diversitatea echipamentelor de joaca Robinia

Adevaratul succes al oricarui loc de joaca consta in diversitatea echipamentelor. Practic, acestea ofera posibilitati nenumarate de activitati, astfel incat atentia copiilor este mentinuta pentru mai mult timp. Gama Robinia cuprinde o multitudine de ansambluri si echipamente de joaca, menite sa valorifice mediul exterior. Structurile rezistente din otel se imbina armonios cu frumusetea lemnului de salcam, in obiecte de joaca cu aspect rustic, functionale si distractive in acelasi timp.
Jucariile pe arc, tirolienele, turnurile cu tobogan, trenuletele, leaganele si locomotivele creeaza o lume plina de peripetii si de aventuri la fiecare pas. Seturile de agilitate reprezinta una dintre piesele de rezistenta ale gamei, deoarece angreneaza copiii intr-o activitate fizica si cognitiva intensa, incurajand atat recreerea cat si invatarea prin joaca. De aceea, elementele care compun spatiul de joaca se pot transforma cu usurinta in instrumente educationale, intr-un mediu placut si armonios.

Echipamente Robinia create din grija pentru mediu

De cele mai multe ori, in spatiile de joaca se poate remarca utilizarea preponderenta a plasticului. Spre deosebire de alte echipamente, Robinia utilizeaza resurse prietenoase cu mediul, certificate din punct de vedere al sustenabilitatii inovand prin valorificarea lemnului de salcam.

Astfel, copilul descopera o lume in care va invata sa iubeasca natura si sa protejeze mediul. Intreg conceptul gamei se bazeaza pe respectarea unui proces de productie in conformitate cu standardele de mediu existente. Absolut toti furnizorii de materiale, sunt atent selectati din grija si respect pentru mediul in care traim.

Siguranta & Calitate

Principala preocupare atunci cand vine vorba de spatiile de joaca, se refera la siguranta copiilor. Tocmai din acest motiv, gama de echipamente de joaca Robinia este certificata la nivel european din punct de vedere al calitatii si sigurantei. Fiecare centimetru de ansamblu si echipament este special gandit pentru a asigura joaca in deplina siguranta pentru fiecare copil in parte.

Analize si laboratoare moderne sunt destinate sa masoare calitatea tuturor materialelor care intra in componenta echipamentelor de joaca, din dorinta de a oferi durabilitate si rezista si mai ales din nevoia de a evita orice accident.

Suprafetele antiderapante si impermeabile reduc riscul de cadere asociat adesea cu agilitatea copiilor. Totodata, gratie materialelor durabile, se asigura rezitenta la conditii meteo nefavorabile, echipamentele fiind menite sa isi pastreze caracteristicile in timp, indiferent de anotimp si de zona in care acestea sunt amplasate. Fie ca vorbim de mediul salin al marilor, sau de altitudinile mai mari specifice zonelor montane, setul de echipamente de joaca Robinia realizate din lemn natur de salcam isi vor pastra proprietatile tehnice si estetice chiar si in cele mai vitrege conditii meteo.

Inovatia lemnului din salcam

Intreaga gama Robinia este realizata din lemn de salcam, acesta fiind inspiratie in denumirea aleasa pentru echipamentele de joaca.

Salcamul este originar din America de Nord, remarcandu-se prin fibra frumoasa, care are diferente cromatice deosebite. Astfel, echipamentele realizate se remarca prin nuante naturale, iar design-ul simplu si rustic ofera libertate fiecarui copil. Spre deosebire de orice alt tip de lemn, salcamul este rezistent atat la ger cat si la seceta, fiind potrivit oricarui tip de climat, facand fata diferentelor mari de temperatura si umiditate. In ciuda faptului ca salcamul este prezent peste tot in tara noastra, despre lemnul din salcam se stiu foarte putine lucruri.

Robinia valorifica la potential maxim caracteristicile lemnului de salcam, transformandu-l in cel mai bun material pentru locurile de joaca de exterior, mentinand frumusetea acestuia intacta, pentru mult timp. Putrezirea reprezinta cea mai mare provocare a obiectelor construite din lemn, insa salcamul se remarca tocmai prin aceasta rezistenta, astfel ansamblurile de joaca trec cu brio testul vremii si al timpului.

Robinia reprezinta idealul spatiilor de joaca de exterior. Design-ul placut care atrage, rezistenta la intemperii si flxibilitatea fac din echipamentele de joaca alegerea perfecta pentru crearea unui loc destinat activitatilor distractive si educative, in care copiii se pot dezvolta armonios, in deplina siguranta.

Alegerea materialului din care sunt confectionate ansamblurile de joaca dicteaza succesul proiectului, intrucat rezistenta si calitatea sunt elemente care trebuie sa primeze intotdeauna. Compromisurile de pret si calitate se vor regasi in degradare si chiar accidente neplacute. De aceea, specialistii nostri sunt alaturi de tine pentru a face cele mai bune alegeri si pentru a-ti implementa ideile in proiecte sustenabile si durabile, de la A-Z.

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp