Echipamente de joaca care incurajeaza sportul

Spatiile de joaca sunt esentiale pentru dezvoltarea fizica, sociala, cognitiva si emotionala a unui copil. Iar acum ca natura a reinviat la viata si soarele ne incalzeste, ne mutam usor cu joaca din interior in exterior. Pentru ca ne dorim sa venim cu sfaturi si informatii utile in intampinarea celor care se gandesc sa investeasca intr-un spatiu de joaca, includem in acest articol recomandari de echipamente de joaca pentru copii care incurajeaza sportul.

 

Trambulina la sol

Realizata din otel galvanizat, montata sub suprafata solului, trambulina la sol este destinata in special locurilor de joaca publice, in curtea scoliilor, after school-urilor si gradinitelor sau in locurile special amenajate in cadrul pensiunilor si hotelurilor. Marginile structurii sunt acoperite cu o protectie de cauciuc si lipsa colturilor ascutite fac din aceasta trambulina un echipament sigur si rezistent. Anumite trambuline sunt potrivite chiar si pentru persoanele cu dizabilitati. Trambulinele la sol din portofoliul Playzone Concept sunt profesionale, fiind disponibile pe mai multe dimensiuni, forme si culori – pentru a se integra optim in configuratia fiecarui spatiu de joaca, alaturi de alte echipamente precum tobogane, leagane, balansoare sau structuri modulare.

Circuite de agilitate

Echipamentele de agilitate incurajeaza sportul prin joaca, astfel ca putem integra cu usurinta miscarea zilnica. In loc de a-si petrece timpul liber in fata ecranelor, copii se pot juca si interactiona in timp ce folosesc traseele de catarare. Astfel de echipamente sunt disponibile in mai multe forme: circuite, cub, hexagon, poligon, paralelipiped de catarare, cu bare, structuri, trasee sau seturi complete.

Cele mai cautate si apreciate sunt structurile de agilitate cu cu circuite de aventura, care ofera provocari, distractie si adrenalina copiilor cu varsta de peste 3 ani.

Pentru fiecare proiect in parte oferim gratuit consultanta, proiectarea, simularea 3D. Ne ocupam de toate aspectele privind transportul echipamentelor pana la locatie unde trebuiesc amplasate si executam montajul cu maxima atentie la fiecare detaliu, cu echipe de specialisti ce au experienta bogata in amenajarea spatiilor de joaca de exterior.

 

Echipamente de catarare

Structurile de catarat includ elemente din otel zincat, din franghii sau din lemn de salcam rezistent in timp la conditiile atmosferice. Aceste structuri pot fi amplasate fie pe iarba, nisip, scoarta de copac sau de cauciuc – fiecare proiect fiind personalizat in functie de preferinte, buget si nevoi.

Catararea este un sport de agrement care incurajeaza in special copii sa isi doreasca sa obtina mai mult, acest lucru fiind o abilitate utila atat la locul de joaca, cat si in viata. Copiii vor sa se distreze si sa isi consume energia, insa ei nu se gandesc cat de benefic este sportul. Datoria noastra – a adultilor, este sa le transmitem aceasta pasiune prin accesarea unor astfel de locuri de joaca ce includ echipamente sportive.

Si adultii au nevoie de joaca, nu doar copiii

O parte dintre echipamentele din portofoliul Playzone Concept prezinta avantajul ca pot fi folosite si de adulti.  Fiind realizate din materiale cu o rezistenta mare in timp, anumite echipamente incurajeaza distractia si miscarea pentru toate categoriile de varsta. Insa cel mai important aspect in randul adultilor este ca activitatea fizica reduce semnificativ stresul, declansand eliberarea de endorfine care ne dau o stare de bine.

Fitness

Daca tot am vorbit de joaca si miscare, oferim si adultilor posibilitatea de a face sport in propriul ritm. Echipamente precum banca de fitness, bare pentru flotari verticale, bare de alergat, pendulum si multe alte seturi de fitness – toate reprezinta o modalitate la indemana tuturor pentru a practica sportul in aer liber. De obicei aceste echipamente se gasesc amplasate in parcurile publice sau in spatiile special amenajate printre blocuri si sunt folosite de toate categoriile de varsta.

Stim cu totii ca sedentarismul este o problema des intalnita in randul celor care locuiesc in mediul urban. Prin urmare, recomandam miscarea in aer liber si practicarea sportului la astfel de aparate prezente in cele mai apropiate parcuri. Mai ales ca este si gratuit.

Gimnastica si street workout

Pentru cei mai experimentati si mai curajosi, exista echipamentele profesionale de gimnastica  care pot fi gasite tot prin parcurile publice, insa cel mai sigur in spatiile de sport de exterior special amenajate. Exercitiile fizice in spatiile publice (street workout) sunt accesibile tuturor si se realizeaza cu greutatea propriului corp si cu echipament sportiv minim. Aceasta disciplina incurajeaza miscarea fizica, socializarea si petrecerea timpului liber in comunitate. Este destinata indeosebi adolescentilor si adultilor activi. Acest curent s-a dezvoltat foarte mult in parcurile din Statele Unite ale Americii, Rusia si multe alte tari din fostul bloc sovietic. La baza acestui sport stau exercitii precum flotarile, tractiunile, genuflexiunile, sariturile si exercitiile izometrice.

Playzone Concept ofera consiliere gratuita in proiectarea spatiului optim, pe dorintele, nevoile si bugetul fiecarui client in parte. Suntem flexibili in colaborare, venim cu solutii practice, facem propuneri si transpunem ideile in proiecte 3D pentru ca viitorul beneficiar sa fie convins ca face cea mai buna alegere pentru afacerea sa. Contacteaza-ne!

Shopping cart close
Suna acum!