Cum iti alegi furnizorul de spatii de joaca – 6 recomandari esentiale

In afaceri, gasirea unui furnizor bun alaturi de care sa realizezi proiectele dorite, este o mina de aur. Ca in orice alt domeniu, si atunci cand vine vorba de spatiu de joaca, alegerea furnizorului este o adevarata provocare, intrucat proiectul final trebuie sa iti depaseasca asteptarile, sa ofere calitate, siguranta si distractie tuturor copiilor.
Fie ca esti nou sau ai experienta in crearea de spatii de joaca, furnizorul este cel in mainile caruia iti pui planurile, bugetul si probabil toate sperantele.

De aceea, in articolul de astazi ne-am propus sa definim cateva modalitati, prin intermediul carora, alegerea furnizorului sa se transforme intr-o actiune fara batai de cap, extrem de benefica locului de joaca pe care planuiesti sa il construiesti.
Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi un furnizor.

1. Determina caracteristicile importante ale unui furnizor de echipamente pentru spatii de joaca

In general, atunci cand luam decizii in viata, ne stabilim cateva prioritati, caracterstici sau obiective, de la care incercam sa nu ne abatem. La fel ca in viata personala, in mediul profesional, alegerea furnizorului incepe cu o lista mentala sau scrisa, care cuprinde cele mai importante criterii de selectie aliniate asteptarilor individuale.
Pentru unii antreprenori este mai importanta flexibilitatea, pe cand pentru altii sunt alte criterii care fac diferenta, precum promptitudinea, seriozitatea, disponibilitatea, timpul de livrare si executie sau termenul de plata. In functie de ceea ce iti doresti si de modul in care vrei sa lucrezi, trebuie sa stabilesti cele mai importante caracteristici ale furnizorului ideal.
Asadar, ia o foaie de hartie si noteaza tot ceea ce este cu adevarat important pentru tine si afacerea ta, raportandu-te la experientele trecute, la realitatea din viata de business si la planurile de viitor.

2. Transforma calitatea in prioritate

In general, in mediul antreprenorial romanesc, atunci cand vine vorba de criteriile de selectie ale furnizorilor, primeaza pretul redus. Desigur, economia este importanta si modul in care ii administrezi bugetul presupune o responsabilitate imensa, dar atunci cand vine vorba de locuri de joaca destinate in primul rand copiilor, calitatea face diferenta. Opteaza mereu pentru materiale calitative, perfect functionale, adaptate standardelor europene. Vei beneficia si de o durata mare de viata a acestora, chiar si in conditii de exploatare intensa, zi de zi.
Orice parinte isi doreste un loc in care copilul sa fie in maxima siguranta, iar accidentele care pot surveni te vor face pe tine direct responsabil si nu furnizorul care a realizat constructia spatiului de joaca. In aceste conditii, trebuie sa alegi componente si echipamente de joaca rezistente, sigure, non-toxice, care nu se degradeaza in timp.

3. Alege facilitatea serviciilor complete pentru un spatiu de joaca amenajat la cheie

Haide sa facem un exercitiu de imaginatie: sa zicem ca lucrezi la un spatiu de joaca si alegi ca pentru fiecare componenta a echipamentelor complexe de joaca sa alegi furnizori diferiti sau servicii partiale in care nu ti se asigura transportul sau montajul de exemplu, cat de bine crezi ca s-ar potrivi lucrurile? Ar fi la fel ca atunci cand incerci sa imbini doua piese de puzzle, din povesti diferite.
De aceea, noi alegem mereu sa avem control asupra tuturor bucatilor de puzzle, pentru a ne asigura ca ne vom ocupa de implementarea spatiului de joaca de la idee la cheie. De ce optam pentru servicii de la A la Z? Ei bine, deoarece tratam absolut fiecare proiect ca fiind individual si ne dedicam in totalitate implementarii ideilor si planului tau, avand solutiile si materialele potrivite.

4. Opteaza pentru flexibilitate

Cand vine vorba de spatii de joaca, flexibilitatea furnizorilor este esentiala. Totul incepe cu o idee si cu un plan care de obicei arata foarte bine pe hartie, insa provocarea vine atunci cand trebuie sa il implementezi. Pe parcurs apar diverse solicitari care tin de buget, legislatie, sau chiar spatiu unde urmeaza sa amplasezi echipamentele din spatiul de joaca.
Exista diverse situatii dificile in care spatiul impune regandirea echipamentelor de joaca, sau legislatia determina noi necesitati precum accesibilitate speciala pentru persoanele cu handicap sau anumite materiale care sa diminueze riscul de accidente. In orice situatie, flexibilitatea este raspunsul, de aceea ne adaptam in permanenta nevoilor clientului, prioritizand problemele acestuia astfel incat orice solicitare primeste rapsuns in maxim 24-48 de ore.

5. Alege intotdeauna garantia

Spatiile de joaca trebuie sa dainuie in timp. Acestea sunt folosite zilnic de zeci de copii, de aceea garantia calitatii si durabilitatii acestora este o prioritate. La finalul amenajarii locului de joaca, oferim un manual complet cu reguli de exploatare si functionare. Totodata, avem un plan de interventii planificate pentru ca cei mici sa se bucure de echipamentele de joaca in conditii de siguranta si calitate pentru perioada indelungata de timp. Gratie montajelor si finisajelor impecabile, printr-o mentenanta adecvata si prin exploatarea in baza recomandarilor facute, locul de joaca va ramane la fel ca in prima zi.

6. Verifica portofoliul cu spatii de joaca amenajate de furnizor

Un alt aspect important in alegerea celui mai bun furnizor tine de istoricul acestuia. Astfel, este necesar sa analizezi portofoliul si mai ales sa te raportezi la lucrarile cu o vechime de cel putin doi-trei ani. In acest fel, iti vei da seama de calitatea muncii si a echipamentelor furnizate pentru amenajarea spatiului de joaca. Exploatate in timp de sute sau mii de copii, locurile de joaca vorbesc de la sine despre ceea ce a oferit furnizorul la momentul respectiv.
O idee in acest sens, ar fi sa faci o vizita la locatiile in care sunt amenajate spatiile de joaca realizate de furnizor pentru a le evalua caracteristicile si calitatile materialelor din care sunt realizate echipamentele de joaca, siguranta pe care o ofera, gradul de degradare si orice alceva va intereseaza in viitorul vostru proiect. Si, de ce nu, pentru a discuta chiar cu proprietarul spatiului de joaca respectiv, primind astfel o recenzie asupra furnizorului cu care acesta a colaborat.
Proiectele de succes stau in mainile furnizorilor profesionisti. De aceea, alegerea celui mai potrivit furnizor iti ofera acel sentiment de „peace of mind”, depasirea asteptarilor si garantia unui proiect reusit.

La Playzone Concept, fiecare loc de joaca este abordat individual si ne dedicam 100% amenajarii lui, adaptandu-ne in permanenta provocarilor si nevoilor clientilor. Din experienta noastra, infiintarea unui spatiu de joaca implica presiune, iar alegerea unui furnizor flexibil si deschis la gasirea celor mai potrivite solutii este vitala, deoarece in mijlocul dificultatilor, stabilitatea acestora devine stabilitatea proiectului tau.

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp