Care este importanta proiectoarelor de jocuri in educatia si dezvoltarea copiilor?

Atunci cand vine vorba de spatii de joaca, centre educationale, centre de recuperare, gradinite sau cluburi pentru copii, includerea digitalului in lumea copiilor este unul dintre trend-urile majore ale anului 2021. O forma avansata de tehnologie este reprezentata de proiectoarele de jocuri, menite sa sustina educatia copiilor de pretutindeni.

Locul de joaca devine astfel un spatiu al invatarii, care imbina activitatile recreative cu entuziasmul lumii digitale, promovand o serie de activitati de invatare.  In materialul de astazi vom prezenta cateva modalitati utile de a introduce educatia digitala in cadrul spatiului de joaca si vom vedea care sunt beneficiile proiectoarelor de jocuri asupra educatiei si dezvoltarii armonioase a copiilor.

1. Proiectoarele interactive – invatare prin joaca

La Playzone Concept ne dorim sa oferim tot ceea ce avem mai bun si sa contribuim la dezvoltarea si educatia copiilor prin toate elementele de joaca. De aceea, gama noastra de produse include si proiectoare de jocuri Knoocker. Acestea sunt intuitive si extrem de usor de utilizat pentru majoritatea copiilor. Astfel, proiectoarele permit jocuri distractive in care utilizatorii folosesc mingile din plastic pentru a arunca in imaginile in derulare proiectate pe panou, acumuland punctaje. Mingile pot fi aruncate de mai multi jucatori in acelasi timp, miza fiind detinerea controlului si obtinerea unui scor cat mai mare.

Totodata, aceasta unealta multimedia permite proiectarea de filme sau prezentari, dar si crearea unor jocuri personalizate, perfecte pentru zile de nastere sau alte petreceri de copii.

De asemenea, dispozitivele Knoocker dispun si de cateva accesorii interactive, generatoare de entuziasm, precum seturi de karaoke cu microfon, led-uri, mingi cu culori speciale in lumina UV sau chiar pistoale pentru jocuri pline de adrenalina. Fascinatia jocului consta in  modul in care se realizeaza interactiunea dintre actiunile copiilor si imaginea proiectata.

 

2. Cum se pot integra proiectoarele Knoocker in centrele de activitati dedicate copiilor?

Cu siguranta proiectoarele Knoocker sunt capabile sa cucereasca orice copil, adevarata provocare ramanand insa includerea acestora in tematica spatiului de joaca. Avantajul proiectoarelor este modul compact de ansamblare, care permite transportul si instalarea facila. Astfel, Knoocker este ideal atat pentru spatii de interior, cat si pentru locuri de joaca de exterior. Proiectoarele pot fi utilizate cu succes in sali de evenimente, restaurante, baruri, hoteluri si pensiuni. De asemenea, acestea se pot integra usor si in cabinete/centre de recuperare pentru copiii/adultii cu dizabilitati sau cu nevoi speciale, gradinite, scoli, centre educationale si mai ales After School-uri.

Knoocker este o alegere perfecta si pentru adulti, putand fi instalate in salile de conferinte/sedii de birouri fiind dedicate prezentarilor business, pentru a scoate din anonimat orice sedinta. Instalarea permite proiectarea de la distante mari sau chiar de la cativa cm in functie de spatiul disponibil.

 

3. Ce beneficii ofera proiectoarele de jocuri?

Proiectoarele Knoocker sunt bazate pe un sistem interactiv de joaca, care conecteaza activitatea reala cu cea virtuala. Acestea ofera un concept complex, care ofera copiilor o serie de beneficii.

Primul avantaj este legat de educatia prin joaca, deoarece utilizarea panourilor in scoli permite facilitarea metodelor de predare. Astfel, se pot rezolva ecuatii de matematica sau se pot aplica teste de cunostinte. In acest fel, implicarea copiilor la lectiile de invatare este la cote maxime, iar interesul pentru educatie creste.

Un alt doilea avantaj al panourilor este impulsionarea socializarii, intrucat sesiunile de joaca permit jucatori multipli care favorizeaza interactiunea. De asemenea, multitudinea de culori starneste interesul tuturor copiilor.

Conform profesorilor, interesul si implicarea elevilor creste considerabil ca urmare a utilizarii proiectoarelor in predarea materiei.  Tablele negre clasice se transforma intr-un portal interactiv de invatare, astfel incat orice materie poate sa devina distractiva.

Totodata, proiectoarele imbunatatesc concentrarea, sporesc procesele logice si dezvolta armonios gandirea si mai ales creativitatea.

 

4. Proiectoarele ca forma de terapie pentru copiii cu dizabilitati

Alaturi de dimensiunea educationala, proiectoarele sprijina procesul de terapie in cazul copiilor cu diferite forme de dizabilitati . Astfel, jocurile proiectate au rolul de a crește mobilitatea si capacitatea senzoriala a persoanelor cu dizabilitati fizice sau psihice. Acestea permit derularea de clase individuale sau de grup, iar folosirea mingii ”controler” de joc este o soluție intuitiva, care stimuleaza dorinta de exercitiu fizic in randul copiilor si al persoanelor în varsta.

In acest fel, Knoocker este ideal pentru centre medicale si pentru scoli speciale, dar si pentru institutii dedicate varstnicilor.

5. De ce proiectoarele sunt o componenta importanta in viitorul educatiei?

Atentia copiilor este extrem de greu de captat si mai ales de mentinut. Aceasta este una dintre marile provocari cu care se confrunta orice profesor in ziua de astazi. Aparitia jocurilor si a telefoanelor mobile face cu atat mai dificila aceasta misiune a educatorilor de pretutindeni. De aceea, includerea jocului in educatie este una dintre cele mai eficiente modalitati de invatare.

Flexibilitatea de a proiecta oriunde si oricand, face din aceasta tehnologie o resursa extrem de utila atat in scolile cat si in after-school-urile din Romania. Mai mult decat atat, spre deosebire de alte resurse, proiectoarele au o durata indelungata de viata, permitand pana la 20.000 de ore de proiectare.

Lumea digitala se imbina armonios cu lumea reala in fiecare zi. Confortul actual al vietii noastre nu ar mai fi la fel in lipsa digitalizarii. Intr-o lume aflata intr-o continua schimbare, adaptarea si flexibilitatea reprezinta adevaratul secret al succesului. De aceea, spatiile de joaca au rolul de a se adapta schimbarilor si de a deveni parte din viata copiilor. Starnirea interesului reprezinta miza fiecarui spatiu dedicat copiilor, iar integrarea digitalului in lumea reala este o modalitate inedita de a obtine atentia celor mici.

Mai mult decat atat, proiectoarele Knoocker sunt o alegere excelenta pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor si pentru inovarea sistemului educational din Romania, prin promovarea conceptului de invatare prin joaca. Daca doresti mai multa inspiratie in acest sens, te invitam sa arunci o privire aici.

In acest fel, matematica, romana si multe alte materii esentiale in educatia copiilor vor deveni de acum atractive si extrem de interesante. Specialistii Playzone Concept sunt pregatiti sa va ofere cele mai inovative solutii de introducere a proiectoarelor Knoocker in orice spatiu si in orice tematica, astfel incat sa starneasca interesul de la prima privire.

Shopping cart close
Suna acum!