Arhitectura spatiului de joaca

Fie ca vorbim de scoala, restaurante sau parcuri, spatiile de joaca inseamna oportunitati de joaca. De asemenea, socializarea si experimentarea activitatilor oferite de echipamentele de joaca fac parte din procesul de dezvoltare a copiilor de pretutindeni.
De aceea, crearea unui spatiu de joaca devine o adevarata provocare, intrucat acesta trebuie sa imbine armonios activitatea fizica cu posibilitatile nenumarate de exercitare a creativitatii. Totodata, acesta ofera siguranta prin fiecare ansamblu de joaca dispus intr-un design desprins din imaginatia copiilor.
Materialul de astazi este menit sa ofere toate informatiile necesare procesului de creare a unui spatiu de joaca, de la functionalitate si utilitate la un design impresionant.

Cum ia nastere conceptul spatiului de joaca?

De cele mai multe ori ideea de amenajare a unui spatiu de joaca porneste de la nevoia oamenilor de a avea un loc special destinat exclusiv copiilor. In cele mai multe situatii, locatiile de divertisment pentru copii lipsesc cu desavarsire.
Acordarea unei atentii deosebite necesitatilor populatiei din judetul sau zona in care locuiesti este primul pas in conturarea unui spatiu de joaca. Practic un loc dedicat copiilor este la fel de esential pentru comunitate ca si scoliile sau gradinitele. De asemenea, existenta unei experiente de munca cu copiii este un motiv in plus pentru amenajarea unui spatiu de joaca, care asigura succesul acestuia.
Specialistii nostri va pot sprijini in alegerea unui concept potrivit dorintelor si bugetului dumneavoastra, pentru a va ajuta sa intelegeti nevoile copiilor, a mediului si a intregii comunitati, acestea constituind baza de la care se porneste planificarea.

Cum se alege design-ul potrivit?

In primul rand, totul porneste de la ideea pe care fiecare antreprenor o are in minte. Fiecare idee intalneste consilierea potrivita. Astfel, specialistii nostri ofera toate informatiile necesare cu privire la noile trend-uri si functionalitati disponibile.
In ceea ce priveste anul 2020 spatiile de joaca se transforma in simboluri ale comunitatii. Astfel, acestea devin o prioritate in fiecare oras, fiind destinate crearii unui simt acut al apartenentei. Fiecare design trebuie sa includa suprafete multiple de joaca, atractii unice, echipamente care permit crearea unor circuite inovative, dar ?i ansambluri care ofera optiuni diverse de exploatare prin sport si joaca.

Cum se asigura functionalitatea spatiului de joaca?

Tema fiec?rui spatiu de joaca ar trebui sa fie ”joaca pentru toti” cu accent pe incluziune. Astfel, se recomanda ca diversitatea sa defineasca intregul design. Echipamentele de joaca sunt menite sa ofere posibilitati de activitati multiple pentru toate grupele de varsta, indiferent de gen sau cultura.
Suprafetele de joaca si caile de acces sunt caracterizate prin accesibilitate, astfel incat elementele de joaca sa fie cat mai simplu si usor de folosit. De asemenea, se recomanda ansambluri de joaca interactive care permit organizarea de jocuri si ateliere pentru toti copiii. Echipamentele de joaca senzoriale se imbina armonios cu cele electrice interactive pentru a combina distractia cu dezvoltarea abilitarilor motrice si intelectuale.

Cum se imbina un design frumos cu o functionalitate perfecta?

Cheia unui spatiu de joaca care imbina frumosul cu utilul consta in know-how-ul proprietarului. De aceea, abilitatile sale de explotare a echipamentelor si ansamblurilor de joaca, la potential maxim, asigura succesul fiecarui spatiu. Totodata, dispunerea fiecarui element trebuie sa ofere un loc aerisit si luminos. Cea mai importanta caracteristica a acestor locuri minunate este capacitatea de a integra toti copiii in jocuri active, scopul design-ului fiind de a atrage si de a starni interesul in permanenta.

Care este drumul de la idee la un spatiu la cheie?

Fie ca vorbim de un spatiu de joaca interior sau exterior, povestea de succes incepe cu o planificare riguroasa. Astfel, ideea va fi reprezentata vizuala prin intermediul unei simulari 3D, intregul plan fiind adaptat bugetului, posibilitatii spatiului dar mai ales nevoilor fiecarei categorii de varsta. Iubim provocarile si utilizam optim fiecare spatiu printr-o gama variata de echipamente individuale si structuri modulare.
Dupa realizarea ultimelor modificari ale planului, spatiul de joaca prinde viata. Echipa Playzone Concept se dedica in intregime implementarii proiectului tinand cont in permanenta de obiectivele de business ale fiecarui antreprenor.

Cat de importanta este consultanta in proiectarea unui spatiu de joaca frumos si sigur?

Consultanta este cea care ghideaza intregul proiect in directia potrivita. Gratie sfaturilor specialistilor in domeniu, se pot evita greseli majore care ar pune in pericol functionalitatea intregului spatiu de joaca. Spre exemplu, sunt foarte multe situatii in care dorinta antreprenorului nu se pliaza pe posibilitatiile disponibile de spatiu. In acest context, rolul consultantului este de a oferi cea mai buna optiune posibila.
De asemenea, un bun consultant va oferi indrumare catre noile echipamente aparute, astfel incat locul de joaca sa se defineasca de fiecare data prin noutate. Totodata, se va oferi indrumare si catre echipamentele potrivite in functie de publicul-tinta.

De ce caracteristici trebuie sa tii cont pentru a construi un spatiu de joaca functional si cu design placut?

Cel mai important aspect de luat in considerare este alegerea unui spatiu luminos, cat mai deschis si lipsit de elemente care pot obtura vizibilitatea copiilor, punand in pericol siguranta acestora. Apoi, un alt element important este diversitatea. Dincolo de spectaculosul echipamentelor, este important ca acestea sa ofere multiple activitati de joaca.
Indiferent de tipul de spatiu de joaca pe care ti-l doresti, acesta trebuie sa starneasca imaginatia copiilor, prin jocuri interactive care sa incurajeze dezvoltarea intelectuala si fizica. Spatiile de joaca viitoare vor integra din ce in ce mai mult tehnologia in vederea imbunatatirii experientelor copiilor. In ceea ce priveste design-ul viitorul, se observa o tendinta tot mai puternica catre stilul minimalist, dar colorat. Atentia, responsabilitatea si creativitatea in alegeri vor defini succesul spatiului de joaca.

Ultimele articole
Categorii Blog
Arhiva articole
Arhive articole blog
Aboneaza-te la newsletter
Urmareste-ne pe social media
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping
Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp