Ansamblurile rezidentiale au nevoie de spatii de joaca

Piata rezidentiala din Romania se afla pe un trend crescator incepand cu anul 2014. Potrivit analistilor din domeniu, cele mai apreciate locuinte sunt cele care ofera o diversitate de oportunitati de distractie si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Spatiile de joaca se transforma astfel intr-un ingredient cheie al calitatii rezidentiale, fiind un criteriu cu influenta majora asupra deciziei de cumparare a unei noi locuinte, in special pentru familiile cu copii.

Treptat, de-a lungul anilor, s-a conturat un nou concept de ”living” axat pe confort, diversitate si siguranta. Locul de joaca face parte din aceasta poveste, oferind toate aceste ingrediente.

Materialul de astazi va ofera toate motivele pentru care complexele de apartamente noi au nevoie de locuri de joaca, alaturi de cateva recomandari utile menite sa contribuie la starea de bine a copiilor si implicit la formarea unei legaturi puternice intre membrii comunitatii.

Spatiul de joaca, simbol al incluziunii sociale

Comunitatile sociale sunt caracterizate prin diversitate. Aceasta diversitate ia diferite forme si este reprezentata de copii de diferite varste, etnii, cu totii diferiti prin educatie, stare de sanatate, sau prin familiile din care provin. Ei bine, spatiul de joaca este un fel de Soare sub care se pot juca toți copiii.

La Playzone Concept ne dedicam spatiilor de joaca care imbina diferite echipamente si ansambluri de joaca caracterizate prin versatilitate. Astfel, acestea se adapteaza cu succes diferitelor grupe de varsta, oferind alternative prietenoase chiar si pentru copiii cu dizabilitati sau cu nevoi educationale speciale.

Un spatiu de joaca interactiv care ofera optiuni nenumarate de distractie contribuie la buna crestere a copiilor, care isi dezvolta aptitudinile sociale si contribuie la networking-ul din cadrul comunitatii.

Joaca in siguranta

Siguranta este linistea familiei. Prezenta unui loc de joaca sigur in cadrul unui complex de apartamente si vile este o bucurie pentru orice parinte. Spatiile noastre de joaca sunt create din materiale premium, special tratate pentru a rezista atat la intemperiile din mediul exterior, cat si la multiple utilizari zi de zi, an de an. Printr-o intretinere adecvata, acestea isi pastreaza culorile vii sub trecerea timpului si au suprafete de alunecare rezistente la uzura. Astfel, copiii isi pot crea propriile aventuri de joaca, fara pericolul accidentarilor sau defectarii echipamentelor.

Recreere & miscare in aer liber

Spatiile de joaca de exterior ofera multiple motive si oportunitati de miscare si recreere in aer liber. In cadrul comunitatii, aceste locuri special amenajate pentru copii, le ofera libertate pentru a dezvolta activitati sanatoase, cu un rol decisiv in dezvoltarea ca adulti. De asemenea, spatiul de joaca poate sa aiba multiple functionalitati imbinand ansambluri minunate pentru copii precum tiroliene, trambuline, tobogane, leagane si balansoare , etc cu echipamente profesionale de fitness sau de gimnastica, adaptandu-se activitatilor de familie. In aceste locuri, activitatile sociale infloresc, iar miscarea are beneficii importante precum dezvoltarea mobilitatii, dezvoltarea rezistentei cardiovasculare, reducerea riscului de obezitate si incurajarea scaderii in greutate pentru copiii supraponderali.

Coeziune intre membrii comunitatii

Un loc de joaca cu design unic, atractiv si inovativ este desigur un punct de atractie pentru familii, un fel de destinatie de petrecere a timpului liber. De aceea, recomandam intotdeauna alegerea unei tematici in jurul careia sa se pozitioneze restul elementelor. In acest fel, putem sa cream un spatiu in care imaginatia copiilor sa prinda viata, iar creativitatea sa se dezvolte necontenit. Spatiul de joaca se poate transforma in acest fel intr-un mic pretext de intalnire a vecinilor, a membrilor comunitatii reprezentati de copii si parinti, pentru a socializa, a sarbatori zile de nastere si pentru a dezvolta relatii armonioase. Cel mai mare beneficiu al spatiului de joaca este imbunatatirea vietii membrilor comunitatii.

Spatiile de joaca rezidentiale, parte dintr-o copilarie armonioasa

Un lucru extrem de interesant al activitatilor derulate in locuri de joaca este cresterea stimei de sine a copiilor. Fiecare joc si fiecare echipament de joaca presupune o lupta cu propriile limite, iar in momentul in care acestea sunt depasite, increderea in propria persoana si in propriile puteri, creste. De asemenea, rolul de parinte este extrem de provocator, deoarece copiii au nevoie de activitati care sa le capteze interesul. Spatiul de joaca este perfect pentru activitatile de familie, intarind relatiile dintre parinti si copii. Totodată, copiii își dezvoltă și abilitătile sociale, mentale și fizice, prin intermendiul echipamentelor profesionale integrate in spatiul de joaca: panouri interactive, circuite de agilitate, jocuri si plase de catarat și alte structuri cofigurabile menite sa scoata orice copil din zona de confort.

La Playzone Concept avem solutiile si creativitatea necesara pentru a crea concepte de spatii de joaca deosebite, angrenate intr-o tematica foarte variata, personalizata pe dorintele si nevoile fiecarui client in parte, dar care sa se incadreze armonios si in arhitectura peisagistica a ansamblului rezidential. Proiectam si construit locuri de joaca cu tematica marina, exotica, spatiala sau chiar desprinsa din basmele preferate ale copiilor.

Un spatiu de joaca perfect pentru zonele rezidentiale este cel cu design modern, care se caracterizeaza prin diversitate, siguranta si calitate.

Spatiile de joaca Playzone Concept bifeaza cu succes toate aceste caracteristici, reinventand conceptul de joaca prin materiale certificate la nivel european si prin solutii complexe, adaptate specificului  comunitatii.

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp