Amenajari spatii de joaca exclusiviste

Spatiile de joaca au un impact major asupra copiilor, influentandu-le in mod covarsitor modul in care acestia se dezvolta si fac conexiuni. Sunt cea mai buna modalitate prin care copiii descopera lumea, ajutandu-i sa faca fata cu succes provocarilor care ii asteapta in viata. Cu cat un spatiu de joaca este mai complex, mai generos, mai viu colorat, mai diversificat in tipurile de echipamente si atractiile oferite, adresandu-se unor categorii variate de varsta, cu atat acesta poate contribui si mai bine la dezvoltarea personala, sociala si psihomotorie a copiilor. Astfel, in industria de divertisment pentru copii a aparut conceptul de spatii de joaca exclusiviste, axate indeosebi pe atentia pentru detalii, pentru nevoile de dezvoltare ale copiilor, aducant elemente de nouate prin impact vizual, prin modul in care sunt combinate echipamentele de joaca, prin forme atragatoare si culori pastelate. Daca iti doresti si tu sa dezvolti o afacere ce integreaza un spatiu de joaca pentru copii si nu te-ai decis inca ce fel de amenajare se potriveste cel mai bine afacerii tale, articolul de astazi te va ajuta sa intelegi mai bine ce inseamna un spatiu de joaca exclusivist, care este diferenta fata de o amenajare standard, ce caracteristici il definesc si prin ce forme, tematici si materiale se poate implementa.

Ce inseamna o amenajare standard a unui spatiu de joaca?

Spatiul de joaca standard este acel loc cunoscut deja de catre toata lumea, clasic, cu echipamente de joaca si ansambluri modulare structurate pe categorii de varsta diferite. Astfel, totul porneste cu un spatiu care poate primi o anumita tematica in functie de preferintele beneficiarului. In cazul amenajarilor standard de spatii de joaca, tematica permite angrenarea doar a anumitor modele si culori de ansambluri de joaca, mai putin permisive in realizarea de combinatii spectaculoase. Fie ca vorbim de tobogane, trambuline, leagane, piscine cu bile sau tiroliene, toate acestea creeaza un ansamblu in care imaginatia copiilor prinde viata in cele mai diversificate jocuri. Se pot crea zone exotice, marine, colorate sau inspirate din desene si personaje animate. Materialele utilizate la structurile modulare sunt preponderent metalice, realizate din teava galvanizata fara asperitati si fara taisuri, invaluita intr-un invelis moale, non-toxic, menit sa ofere siguranta si protectie maxima. Pardoseala este realizata din covorase de interior din spuma moale si elastica, eco- friendly, non toxica. Aceasta acopera suprafata din interiorul spatiului de joaca si nu permite alunecarea sau ranirea in caz de eventuale cazaturi survenite in timpul jocului. Spatiile de joaca standard sunt o alegere buna, dar limitata din punct de vedere al tematicii si al decorului. Se pot crea jocuri de culori placute privirii, care atrag atentia si interesul copiilor, prin integrarea de echipamente clasice de joaca, deja cunoscute tuturor. Pe de alta parte, amenajarea standard ofera un excelent raport calitate – pret si reprezinta cea mai buna alegere pentru a asigura copiilor conditii optime de joaca si distractie, indeosebi in localitatile mai mici, unde oferta pentru astfel de spatii nu este foarte bogata. Se preteaza si spatiilor mai putin generoase, cu suprafata de pana in 100 mp – fapt pentru care genul acesta de amenajari standard pot fi integrate cu succes in cadrul pensiunilor, hotelurilor, restaurantelor sau chiar a locatiilor destinate organizarii petrecerilor pentru copii.

Ce inseamna un spatiu de joaca exclusivist?

Daca in cazul spatiului de joaca clasic vorbim de simplitate si limitari, spatiul exclusivist este asemeni unui decor de basm transpus in realitate. In cazul acestui tip de loc de joaca vorbim de unicitate, de echipamente si ansambluri specifice fiecarui proiect in parte, cu decoruri functionale care integreaza cupole, arcade, turnuri conectate prin punti si podiumuri cu trambuline ingropate. Totul incepe cu tematica, care, printr-un proces mai complex de proiectare, poate lua diferite forme estetice, extrem de atractive pentru copil. Acest lucru este posibil prin noutatea decorurilor din lemn, imprimate cu PVC. Un alt aspect fascinant sunt echipamentele diferite ca material si mod de configurare. Astfel, avem tobogane de tip placa, din lemn, acoperit cu un invelis moale, placut la atingere. Foarte multe spatii au inserate scari interioare, bucatarii la subsol si cupole de diferite marimi si culori, dar si panouri decupate in functie de preferinte, pentru a corespunde tematicii alese. Inovatia este data de formele pe care le pot lua elementele clasice. Toboganul obisnuit se transforma in elefant, crocodil sau orice alt personaj iubit de copii, copaceii prind viata prin forme neobisnuite, clasica piscina cu bile devine o piscina gigant, iar culoarele sunt acum tunele omida. Echipamentele au margini moi si se pot decupa sub diferite forme. De asemenea, se pot crea diferite circuite captivante, care imita traficul sau diferite aventuri cu personaje de poveste. Podiumurile de lemn sunt un alt element de noutate, care capteaza atentia copiilor, facand vie povestea din spatiul de joaca. Decorurile sub forma de panou de catarat ofera un aspect vizual nou si interesant, alaturi de oportunitatea de explorare, la pachet cu emotii, adrenalina si sentimentul de libertate care cuceresc orice copil. O alta caracteristica a spatiilor de joaca exclusiviste este podeaua, care este printata si atenueaza toate caderile, versatilitatea acesteia permitand integrarea in tematica spatiului. Se poate crea o pardoseala cu buline, patratele, verde precum iarba, roz bombon, cu model tip trafic urban sau in orice design solicitat de client. Intr-un spatiu exclusivist parca totul prinde viata, totul este atragator si indeamna la joaca si la visare. Amenajarile exclusiviste sunt cel mai bun mod de a intra in mintea copiilor si de a le crea un mediu propice cresterii, dezvoltarii si intelegerii notiunilor de baza ale lumii precum: socializarea, depasirea obstacolelor si veselia prin aventura.

Calitatea echipamentelor si materialelor – un detaliu definitoriu pentru spatiile de joaca

Atunci cand vorbim de calitate, aceasta este una dintre caracteristicile definitorii ale spatiilor de joaca amenajate de Playzone Concept, de la care nu facem rabat niciodata. Atat spatiile de joaca clasice, cat si cele exlusiviste se remarca prin certificari aliniate Standardelor Europene de siguranta si calitate din domeniul amenajarilor spatiilor de joaca pentru copii. Materialele si modul de proiectare al echipamentelor au ca punct central siguranta copiilor, fiind construite astfel incat sa reziste la multiple utilizari. Atat spatiile de joaca clasice, cat si cele exclusiviste vin in intampinarea nevoilor de siguranta ale copiilor cu materiale moi, echipamente cu colturi rotunjite, pardoseli confortabile, toate menite sa asigure celor mici o joaca fara griji. De asemenea, inovatia primeaza, iar in fabricarea echipamentelor pentru ambele spatii de joaca sunt utilizate tehnologii de ultima generatie si materiale de calitate premium care asigura durabilitatea si joaca in conditii de maxima siguranta. Ca in orice domeniu, si in amenajarea spatiilor de joaca pentru copii, detaliile fac diferenta. Sunt extrem de importante atat detaliile legate de proiectarea spatiului si alegerea tipurilor de echipamente de joaca, cat si a detaliilor legate de design, de tematica, de calitatea produselor, a materialelor si a finisajelor. Nu in ultimul rand, un rol covarsitor il are montajul – un proces complex care trebuie asigurat “ca la carte” pentru ca intreg spatiu de joaca sa aibe un aspect unitar, sa fie sigur, durabil si de calitate. Pe scurt spatiile de joaca exclusiviste aduc in peisaj inovatia, sunt potrivite noii ere, in care copiii sunt acaparati de tehnologie si raspunde nevoii lor de a li se stimula curiozitatea si creativitatea. Adevarata provocare atunci cand vine vorba de spatii de joaca clasice si exclusiviste este intelegerea nevoilor actuale ale copiilor si adaptarea la noul lor stil de viata, generand noutate, aventura si jocuri pline de suspans. Contacteaza specialistii nostri pentru a-ti oferi gratuit consultanta in alegerea celor mai potrivite echipamente necesare amenajarii spatiului de joaca, simulari grafice si proiectare 3D.
Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp