5 pasi pentru a amenaja un loc de joaca la interior

Vorbind din perspectiva clientilor nostri, amenajarea unui spatiu de joaca de interior poate fi o adevarata provocare. Tocmai de aceea ne-am gandit sa structuram acest subiect in 5 pasi simpli si sa oferim claritate tuturor celor interesati sa investeasca intr-un spatiu de joaca pentru copii.

Cel mai important aspect – fie ca vorbim de o persoana fizica sau de o societate, trebuie sa avem clar raspunsul la intrebarea “De ce vrei sa investesti intr-un spatiu de joaca la interior?”. De cele mai multe ori se intampla ca ideea sa fie buna, dar nu si pozitionarea locului. Sau sa existe un spatiu ideal cu un vad de clienti buni, insa implementarea sa lase de dorit. Tocmai de aceea proiectele reusite se realizeaza in colaborare cu oamenii potriviti.

Playzone Concept ofera echipamente profesionale si amenajeaza la cheie spatii de joaca pentru copii, in functie de bugetul si preferintele clientului.  Consultanta, proiectarea si simularea 3D sunt oferite gratuit, iar clientul scapa de toate grijile.

Iata cei 5 pasi pentru a amenaja un loc de joaca la interior:

1. Planificarea bugetului  

Primul si cel mai important pas din acest proces – stabilirea bugetului. Bineinteles ca putem vorbi de sume mari, insa ne dorim un proiect sustenabil, eficient si de calitate. Pentru a stabili o suma orientativa este necesar sa ne gandim carei grupe de varsta se va adresa locul de joaca, care este suprafata disponibila, cati copii va gazdui locatia si ce tipuri de activitati vor fi alese. Pornim de la un buget mai restrans atunci cand vorbim despre un spatiu de dimensiuni mai mici in care nu pot incapea prea multe echipamente – motiv pentru care structurile modulare sunt cea mai buna alegere, oferind diversitate, distractie si joaca pe o suprafata compacta. De asemenea, un buget mic poate fi alocat si in cazul in care sunt vizati copilasii cu varsta cea mai mica, prin amenajarea unui spatiu de joaca destinat exclusiv categoriei de varsta 0-3 ani. Daca ne indreptam catre prescolari si adolescenti sau chiar catre activitatile destinate intregii familii, unde sunt necesare diferite echipamente digitale ori de mari dimensiuni, atunci este clar ca trebuie sa luam in calcul amenajarea unor suprafete mai mari si implicit bugete pe masura. 

Planificarea bugetului este in stransa legatura cu locatia si proiectarea locului de joaca, astfel ca oricand acesta poate fi modificat in functie de proiectul final dorit.

Ideal ar fi sa se stabileasca o suma estimativa care poate fi investita in mod realistic, iar dupa ce toti pasii au fost parcursi, sa se revina asupra concretizarii bugetului.

2. Gasirea locatiei

Daca vorbim de un loc de joaca la interior fara alte activitati adiacente, este recomandat ca si locatia sa fie amplasata in apropierea unei scoli, gradinite sau in zona de cartiere rezidentiale.

Ideal ar fi ca zona in care se afla locul de joaca sa fie cu un vad bun, fara obiective cu reputatie proasta sau care pot influenta intr-un mod negativ (cartiere rau famate, baruri, pariuri etc)

Locatia este de preferat sa aiba parcare si un acces facil cu intrare directa la spatiul de joaca. Spatiul sa fie luminos, cu deschidere larga necompartimentat, fara stalpi de interior sau pereti falsi, preferabil cu o inaltime cat mai mare daca ne dorim si echipamente gonflabile, structuri supraetajate sau sisteme de catarare.

In momentul in care exista o astfel de locatie, este necesara o discutie cu proprietarul in vederea inchirierii pe termen lung si lipsa unei posibilitati de evacuare imediata ori oprirea temporara a activitatii (vanzarea, probleme ce tin de alimentarea cu apa, caldura sau curent).

3. Proiectarea locului de joaca 

Un spatiu de joaca la interior ofera libertatea de a fi amenajat dupa bunul plac sau dupa o tema anume, nefiind restrictionat de stilul de interior asa cum este in cazul spatiilor Horeca. Cu toate acestea, suprafata totala a spatiului este in stransa legatura cu amplasarea echipamentelor. Spunem asta deoarece fiecare echipament de joaca necesita o delimitare a spatiului pentru a nu exista accidente intre copii in momentul exploatarii echipamentelor. Totodata compartimentarea spatiului poate limita creativitatea in proiectarea, selectia si amplasarea echipamentelor, astfel incurajam spatiile open-space.

Proiectarea si simularea 3D sunt oferite gratuit de echipa Playzone Concept, fiind realizate pe baza dorintelor clientului si a recomandarilor noastre. Spatiul de joaca trebuie sa fie cat mai atractiv si diversificat, cu echipamente potrivite categoriei de varsta ce asigura distractia continua.

4. Alegerea furnizorului

Exista o diversitate de firme care se ocupa cu amenajarea locurilor de joaca, unele exclusive de interior altele doar de exterior, cu echipamente produse sau nu in Romania. Atunci cand se doreste colaborarea cu un furnizor de echipamente profesionale, cele mai esentiale aspecte pe care orice potential client le cauta sunt: sa aiba cat mai multa vechime in piata pentru a certifica experienta in domeniu, cat mai multe proiecte implementate de-a lungul anilor si cele mai bune pareri de la fostii clienti.

Noi credem cu tarie in conexiunile care se creeaza inca de la prima sedinta de consultanta intre client si comerciant, astfel ca ii incurajam pe toti cei interesati de un astfel de proiect sa ne contacteze, sa ne cunoasca si sa ne adreseze cat mai multe intrebari pentru a obtine claritate.

Playzone Concept activeaza din anul 2009 in domeniul amenajarilor spatiilor de joaca de interior si exterior si este o companie cu capital integral romanesc. Activam atat pe piata din Romania cat si pe plan international si ne mandrim cu peste 300 de locuri de joaca amenajate in toata tara, ce cumuleaza o suprafata totalta de peste 50.000 mp.

La baza relatiilor pe care le-am consolidat cu clientii nostri stau valori precum: flexibilitatea, seriozitatea, disponibilitatea, calitatea exceptionala a echipamentelor si a materialelor din care acestea sunt fabricate, precum si calitatea montajelor.

5. Amenajarea spatiului de joaca

Beneficiile cele mai apreciate de catre clientii nostri sunt faptul ca toate serviciile, inclusiv transportul si instalarea locului de joaca ne revin noua. Practic oferim servicii la cheie. Dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare, clientul va pune la dispozitia furnizorului spatiul de amplasare a locului de joaca si de acolo ne ocupam noi pentru a transforma suprafata intr-un minunat univers de joaca.

Nu recomandam achizitia echipamentelor si montarea acestora in regie proprie, chiar si atunci cand suprafata de amenajat este mica sau proiectul nu este amplu. Durabilitatea echipamentelor si siguranta copiilor la locul de joaca sunt foarte importante pentru noi, motiv pentru care oferim garantia unei montaj impecabil, ca la carte.

Daca vrei sa primesti o oferta pentru un loc de joaca la interior, lasa-ne mesajul tau aici si vom reveni cu o sesiune telefonica de consultanta gratuita!

Shopping cart close
Suna acum!
WhatsApp